ΕκδηλώσειςΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Πλήθος κόσμου στη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στους Μανιάκους (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Έθιμα χαράς και αγάπης, με αφορμή τη γέννηση του Χριστού, αναβίωσαν πριν λίγο στο τοπικό διαμέρισμα Μανιάκων, θυμίζοντας στους ανθρώπους, το χαρμόσυνο γεγονός και δίνοντας έτσι το χριστουγεννιάτικο χρώμα και κλίμα των εορτών 

Της Δώρας Κωτσοπούλου

Διάχυτη είναι πλέον η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους Μανιάκους καθώς ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που δίνουν ουσιαστικά και το στίγμα της εορταστικής περιόδου στην περιοχή.

Οι δημότες και οι επισκέπτες  αψηφώντας το τσουχτερό κρύο παραβρέθηκαν στην  όμορφη εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα σήμερα το βράδυ . Με το έναυσμα του αντιδημάρχου κ. Χρήστου Μουρατίδη, άναψαν τα εκατοντάδες λαμπιόνια του επιβλητικού, ομολογουμένως, χριστουγεννιάτικου δέντρου, προσδίδοντας στην πόλη τη γιορτινή λάμψη των Χριστουγέννων.

Ξεχωριστή  νότα  στην  γιορτή προσέδωσε ο Άγιος Βασίλης που μοίρασε δώρα στα δεκάδες παιδιά που παραβρέθηκαν  ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του πρόεδρου της  τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνου Πανταζή.

Η εκδήλωση σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου, η οποία για ακόμη μια φορά υπόσχεται ιδιαίτερες στιγμές καθόλη τη διάρκεια των εορτών  χάρη στα ξεχωριστά ήθη και  έθιμα της περιοχής.

 . Είναι πλέον γεγονός ότι βαθιά ριζωμένες συνήθειες, όπως το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της ζωής όλων ανά τον κόσμο χριστιανών και δεν θα μπορούσαν βέβαια να μην είναι και των κατοίκων του τοπικού διαμερίσματος  Μανιάκων .

«Η εκδήλωση του ανάμματος του δέντρου έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο. Είναι μια εκδήλωση χαράς και αγάπης που πραγματοποιείται για να ξεχάσουμε τα προβλήματα μας και να θυμηθούμε ότι έρχονται άγιες ημέρες» δήλωσε ο πρόεδρος της  τοπικής κοινότητας κ. Κωνσταντίνος Πανταζής, ο οποίος ευχήθηκε υγεία, αγάπη και ελπίδα για τις γιορτές των Χριστουγέννων και μια νέα χρονιά γεμάτη δημιουργικότητα, αλληλεγγύη και αισιοδοξία.

Ευχές στον κόσμο απηύθυναν  τέλος  η  αντιδήμαρχοι  του δήμου Καστοριάς κ Όλγα θεοχάρη , ο Χρήστος  Μουρατίδηςς και Τριαντάφυλλος  Παπαδόπουλος, ο  Δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ Στάθης Βασιλειάδης  και ο πρόεδρος του συλλόγου φίλοι περιβάλλοντος κ Γιάννης Κογιόπουλος  .

kastoria365.gr

Back to top button