Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εγκαίνια Παρεκκλησίου Νεομαρτύρων από τον Καστορίας Σεραφείμ (σειρά φωτογραφιών)

Χθες Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας βρέθηκε στον περίλαμπρο Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου όπου τέλεσε τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου στον γυναικωνίτη. Το Παρεκκλήσιο τιμάται στους Αγίους Νεομάρτυρες Δημήτριο εκ Σαμαρίνης και Γεώργιο τον εκ Καστορίας, ο οποίος είδε το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου του εκ Σαμαρίνης και μαρτύρησε για την πίστη του Χριστού.

Αφού έγινε η κατάθεση των Τιμίων Λειψάνων, ξεκίνησε η Ακολουθία των Εγκαινίων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Σεβασμιώτατος εξηγούσε όσα συνέβαιναν στους πιστούς που γέμισαν από νωρίς το Ιερό Παρεκκλήσιο. Έτσι, αφού όλα «ευσχημόνως και κατά τάξιν» έγιναν, το Ιερό Θυσιαστήριο παραδόθηκε στην λατρεία του μόνου και αληθινού Θεού.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους Εφημερίους του ως άνω Ναού, τους συλλειτουργούντες Ιερείς και Διακόνους, τους Σαμαριναίους που τιμούν ιδιαιτέρως τον συντοπίτη Άγιό τους, και όλους όσους παρευρέθησαν συμπροσευχόμενοι σε αυτήν την τόσο σημαντική για την κάθε τοπική Εκκλησία ημέρα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

 

 

 

 

Back to top button