Κόσμος

Αφγανιστάν: Εννέα παιδιά τραυματίζονται ή σκοτώνονται κάθε μέρα σύμφωνα με τη Unicef!

Εννέα παιδιά τραυματίζονταν ή σκοτώνονταν καθημερινά κατά μέσο όρο τους εννέα πρώτους μήνες του 2019 στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε σήμερα η Unicef.

Πρόκειται για αύξηση 11% στον αριθμό των θυμάτων μεταξύ των παιδιών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2018 και οφείλεται στην αύξηση των χερσαίων μαχών και των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας, επεσήμανε η Unicef.

Σύμφωνα με την αποστολή του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, τουλάχιστον 631 παιδιά σκοτώθηκαν και 1.830 τραυματίστηκαν τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

«Ακόμη και σε σύγκριση με φρικτά δεδομένα του Αφγανιστάν, το 2019 υπήρξε ιδιαίτερα φονικό για τα παιδιά», τόνισε η εκτελεστική διευθύντρια της Unicef Ενριέτα Φόρε.

Από το 2009 ως το 2018 σχεδόν 6.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί και περίπου 15.000 άλλα έχουν τραυματιστεί εξαιτίας των συνεχιζόμενων συγκρούσεων, καθιστώντας το Αφγανιστάν τη φονικότερη εμπόλεμη ζώνη παγκοσμίως για το 2018, αναφέρει η έκθεση της Unicef.

Εκτός από τη βία, τα παιδιά στο Αφγανιστάν υποφέρουν από φυσικές καταστροφές, τη φτώχεια και την υπανάπτυξη.

Σύμφωνα με τη Unicef, 600.000 παιδιά κάτω των 5 ετών πάσχουν από οξύ υποσιτισμό. Ακόμη 3,7 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας δεν φοιτούν σε σχολείο, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο το παιδιών αναγκάζονται να εργαστούν.

ΑΠΕ

 

Back to top button