Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

4ο Δημοτικό Άργους Ορεστικού: Τηλεφωνήσαμε στο 199 και σε λίγο η πυροσβεστική ήταν στο σχολείο μας.

Το τηλεφώνημα δεν αφορούσε κάποιον απεγκλωβισμό εκπαιδευτικού ή παιδιού, αλλά επίδειξη -παρουσίαση της δράσης της πυροσβεστικής!!!

Στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού εκπαιδευτικού έργου, την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, μετά από πρόσκληση του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, επισκέφθηκαν το Σχολείο μας ο προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άργους Ορεστικού, Χαράλαμπος Αλεξίου, με τους πυροσβέστες Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο και Αλέξιο Βασιλειάδη.
Με επιφωνήματα έκπληξης, θαυμασμού αλλά και χαράς, υποδέχθηκαν οι μαθητές/μαθήτριες τα δύο πυροσβεστικά οχήματα, όταν τα είδαν να εισέρχονται στην αυλή του Σχολείου μας.
Ο προϊστάμενος Χαράλαμπος Αλεξίου, με την εξαίρετη παρουσίασή του, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών μας.
Ο κ. Αλεξίου, με τη βοήθεια των οπτικοακουστικών μέσων αλλά και με βιωματικό τρόπο, ενημέρωσε μαθητές και δασκάλους για την αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος, που είναι η ασφάλεια και η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και του Κράτους από τους κινδύνους φωτιάς, πλημμυρών, σεισμών και ατυχημάτων…
Αναφέρθηκε αναλυτικά στις αιτίες πυρκαγιών, στους τρόπους και στα μέσα κατάσβεσης των αστικών-δασικών πυρκαγιών,  καθώς και στα μέτρα πρόληψης αυτών.
Ακολούθησε επίδειξη των στολών και του εξοπλισμού των πυροσβεστών καθώς και του πυροσβεστικού οχήματος. Όλα τα παιδιά έριξαν νερό με τις μάνικες, ανέβηκαν στο πυροσβεστικό όχημα και εκστασιασμένοι, ένιωσαν για λίγα λεπτά πραγματικοί πυροσβέστες!
Πυρίμαχη στολή. Φορώντας την ο πυροσβέστης, “ρίχνεται” στις φλόγες και σώζει ζωές!
Ειδική στολή προστασίας μολύνσεων από χημικά!
Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, εντυπωσιάστηκαν με αυτά που είδαν και άκουσαν διατυπώνοντας πολλές ερωτήσεις στον κύριο Αλεξίου, ο οποίος υπομονετικά απάντησε σε όλες, τονίζοντας τις δυσκολίες αλλά και το σπουδαίο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο πυροσβέστης.
Τα 127 παιδιά μας προς τέρψιν τους, έριξαν άφθονο νερό με τους πυροσβεστικούς σωλήνες-μάνικες σε χαμηλή πίεση για ευνόητους λόγους…
Με καρτερική υπομονή οι πυροσβέστες ανέβασαν όλα τα παιδιά μας στο πυροσβεστικό όχημα!
Δάσκαλοι και γονείς, ευχαριστούμε τον προϊστάμενο και τους δύο πυροσβέστες για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόσκλησή μας, αλλά κυρίως για την άριστη παρουσίασή τους όσον αφορά το έργο και τις δράσεις της πυροσβεστικής.
Επιμύθιο: Η καλύτερη δουλειά είναι να είσαι Δάσκαλος το καλοκαίρι και Πυροσβέστης το Χειμώνα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Είχα την τιμή να ανέβω στο εν λόγω όχημα, φορώντας το ένδοξο και “μπαρουτοκαπνισμένο” πυροσβεστικό πηλήκιο! 
Υποκλίνομαι στα μάχιμα στελέχη της πυροσβεστικής για το έργο που επιτελούν!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ με Υγεία, Οικογενειακή Ευτυχία, Προκοπή, Ευημερία, χωρίς Θεομηνία!

Back to top button