ΑθλητικάΕλλάδα

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η εθνική νέων στο πόλο

Η «χρυσή γενιά» της ελληνικής υδατοσφαίρισης και πάλι στο θρόνο της! Η εθνική νέων ανδρών κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Κουβέιτ, επικρατώντας 6-4 της Σερβίας στον μεγάλο τελικό, και χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο χρυσό μετάλλιο σε επίπεδο υποδομών τα τελευταία 2,5 χρόνια, μετά το Παγκόσμιο νέων του 2017, το Παγκόσμιο εφήβων του 2018 και το Ευρωπαϊκό νέων του 2018. Παράλληλα, η χώρα μας ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στην κορυφή, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στη Βελιγράδι.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Σερβία): 0-2, 1-1, 0-0, 3-3…

Κορυφαίος γκολκίπερ του τουρνουά ο Μητράκης

Τρεις Έλληνες παίκτες επιλέχθηκαν στην καλύτερη επτάδα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, που ολοκληρώθηκε σήμερα (20/12) στο Κουβέιτ με θρίαμβο της εθνικής, που νίκησε 6-4 στον τελικό τη Σερβία. Ο Νίκος Μητράκης αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας του τουρνουά, ενώ μαζί του στην κορυφαία ομάδα συμπεριλήφθηκαν ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου και ο Κώστας Γκιουβέτσης. 

Λ. Αυγενάκης: «Κουρσάροι της πισίνας»

Τα συγχαρητήριά του στην εθνική υδατοσφαίρισης νέων ανδρών, η οποία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κουβέιτ και διατήρησε τον τίτλο που είχε πάρει πριν δύο χρόνια στο Βελιγράδι, εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

«Στην κορυφή του κόσμου, ακόμα μια φορά, το ελληνικό πόλο! “Χρυσή” η γενιά των Νέων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Κουβέιτ, αδιαμφισβήτητοι κουρσάροι της πισίνας. Θερμά συγχαρητήρια, χίλια μπράβο, σε αθλητές, προπονητές, παράγοντες» αναφέρει ο υφυπουργός Αθλητισμού, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το μέλλον του ελληνικό πόλο είναι χρυσό!» επισημαίνει από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς. «Παγκόσμιοι πρωταθλητές οι νέοι μας στο πόλο μετά τη νίκη τους με 6-4 στον τελικό επί της Σερβίας. Μπράβο στα παιδιά και σε όλους τους συντελεστές της επιτυχίας που έκαναν τo καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο στον ελληνικό αθλητισμό!» καταλήγει ο γ.γ.Α. στην ανάρτησή του.

** Η ελληνική αποστολή αναμένεται να αφιχθεί αύριο (21/12) στην Αθήνα, μέσω Κωνσταντινούπολης, στις 9:10 π.μ.

ΑΠΕ

 

Back to top button