ΚαστοριάΠρόσωπα

Ο Δημήτρης Κορεντσίδης για το γιορτινό τραπέζι (συνέντευξη – συνταγές)

«Ψωνίζοντας τις πρώτες ύλες για το καθημερινό μας τραπέζι από τους Καστοριανούς παραγωγούς και κρεοπώλες ενισχύουμε την τοπική οικονομία»

Η εφημερίδα “Ορίζοντες” επισκέφτηκε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  της Καστοριάς και συγκεκριμένα το “Good Bite”, ιδιοκτήτης και μάγειρας του οποίου είναι ο κ. Δημήτρης Κορεντσίδης.

Ρεπορτάζ: Χρύσα Κοσμίδου 

Σκοπός της επίσκεψης  ήταν για να ενημερωθεί ο κόσμος της Καστοριάς για την κίνηση των ταχυφαγείων  καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και ειδικά κατά  τη διάρκεια των εορτών, το πώς μπορεί να ενισχυθεί η τοπική αγορά, αλλά και για να μάθουμε κάποια μυστικά μιας επαγγελματικής κουζίνας.

Το “Good Bite” λειτουργεί εδώ και 14 χρόνια στο κέντρο της Καστοριάς. Μάλιστα ήταν από τα πρώτα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος  που “έβαλε” στην καθημερινότητα των Καστοριανών τις διεθνείς γεύσεις, όπως είναι η μεξικάνικη, η κινέζικη και η αμερικάνικη «Από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του καταστήματός μου, η ανταπόκριση του κόσμου στις νέες γεύσεις ήταν ιδιαίτερα θετική.  Ζούσα για πάρα πολλά χρόνια στη Νέα Υόρκη και θέλησα να μεταφέρω αυτό το διαφορετικό γευστικό κλίμα και στην πατρίδα μου. Αγαπώ πάρα πολύ τη δουλειά μου. Το να μαγειρεύω είναι κάτι το οποίο το κάνω με μεγάλη ευχαρίστηση», είπε ο κ. Κορεντσίδης.

Η κρίση επηρέασε και το fast food

Τα fast food και το delivery δεν θα μπορούσαν να μείνουν αλώβητα από την οικονομική κρίση. Σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη,  η κίνηση τα τελευταία χρόνια είναι πεσμένη, καθώς τα οικονομικά των περισσότερων πολιτών δεν τους επιτρέπουν να παραγγέλνουν συχνά έτοιμο φαγητό, «Προφανώς και ο κλάδος μας έχει επηρεαστεί από την κρίση, ωστόσο είναι ένας κλάδος που συνεχίζει να δουλεύει. Αυτό οφείλεται στους φοιτητές της πόλης μας, στις εργαζόμενες γυναίκες με πολλές υποχρεώσεις, στους εργένηδες, γενικότερα στους ανθρώπους που δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με την κουζίνα. Παράλληλα ο κόσμος θέλει να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, άλλωστε αυτό είναι που επιδιώκω να προσφέρω στους πελάτες μου».

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές η κίνηση κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών είναι αυξημένη σε σχέση με τον υπόλοιπο χρόνο, αυτό οφείλεται  σύμφωνα με τον κ. Κορεντσίδη στην ανεβασμένη διάθεση του κόσμου, αλλά  στα πάρτι και στα events που γίνονται με αφορμή τις γιορτές.

https://i1.wp.com/orizontespress.gr/wp-content/uploads/2019/12/20191212_123602-scaled.jpg?ssl=1

Στήριξη της τοπικής αγοράς

Ένα από τα μυστικά της κουζίνας τού κ. Κορεντσίδη είναι πως χρησιμοποιεί αγνά και φρέσκα υλικά από τοπικούς παραγωγούς. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται ακόμα περισσότερο  η τοπική αγορά,   «Καθημερινά αγοράζω κρέας και κοτόπουλα από τα κρεοπωλεία της γειτονιάς, όπως επίσης φρούτα και λαχανικά από τους τοπικούς παραγωγούς. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε γενικά την πόλη μας. Στην ουσία γίνεται ένας κύκλος μεταξύ των καταστηματαρχών».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Δύο υπέροχες  συνταγές  από τον Δημήτρη Κορεντσίδη για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κοτόπουλο με κρέμα γάλακτος και μανιτάρια

Red Velvet Cake

Στο orizontespress.gr

 

 

 

 

Back to top button