ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής (φωτογραφίες)

Μια ακόμη ευκαιρία για πνευματική ανάταση και συμμετοχή στο μεγάλο και σωτηριώδες γεγονός της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, είχαν όσοι βρέθηκαν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Καστοριάς, στην εκδήλωση της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεώς μας «Ο Άγιος Μηνάς».

Η Σχολή λειτουργεί υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως πολλά χρόνια, έχει διακρίσεις σε Διαγωνισμούς Ψαλτικής, ενώ Διευθυντής της τυγχάνει ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, κ. Γεώργιος Αποστολίδης.

Με την δέουσα κατάνυξη και προσοχή αλλά και άρτια τεχνική κατάρτιση, η πολυπληθής χορωδία της Σχολής απέδωσε ύμνους των Χριστουγέννων, καθώς και κάλαντα από διάφορες περιοχές, μεταφέροντας τους παρευρισκομένους στο κλίμα των μεγάλων αυτών εορτών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο Βουλευτής Καστοριάς κ. Τζηκαλάγιας και ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Καστοριάς κ. Καραμολέγκος.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Καστορίας απηύθυνε λόγους ευχαριστίας στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ιδιαιτέρως στον Διευθυντή της Σχολής και ευχήθηκε σε όλους να βιώνουμε καθημερινά και πάντοτε στην καρδιά μας Χριστούγεννα!

imkastorias.gr

 

 

Back to top button