ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Χριστούγεννα στη Βυζαντινή Καστοριά (φωτογραφίες)

Ο παιάνας των Χριστούγεννων, το “Χριστός γεννάται δοξάσατε”, αντήχησε και πάλι στον καταστόλιστο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, για να σημάνει την Γέννηση του Θεανθρώπου στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, με την προσμονή της γέννησής Του στις καρδιές όλων μας.

5 η ώρα το πρωί σήμαναν οι καμπάνες και ο Επίσκοπος αναγινώσκει τον Εξάψαλμο. Ο Ναός από νωρίς πλημμύρισε από κόσμο που έσπευσε να ακούσει το χαρμόσυνο μήνυμα της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου.

Πολυέλεος, θαυμάσιοι Κανόνες των Χριστουγέννων και η άρτια απόδοση των ύμνων από τους Ιεροψάλτες συνέβαλαν στην συμμετοχή όλων των συμπροσευχομένων στην θεία λατρεία.

Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού, Αρχιμ. Στέφανος Σχοινάς και Πρωτ. Φώτιος Λεβέντης, καθώς και οι Διάκονοι Αγαθόνικος και Παύλος.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο π. Στέφανος ανέγνωσε την σχετική εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου επί τη εορτή των Χριστουγέννων.

Αξιοσημείωτη ήταν και φέτος η μεγάλη συμμετοχή των πιστών στην Θεία Κοινωνία.

Προ του τέλους, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε συγκινημένος σε όλον τον κόσμο που βρέθηκε στον Ιερό Ναό, σε όλους τους ναούς της επαρχίας, αλλά και στους δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντων αδελφών ημών, ο εν σπηλαίω τεχθείς Κύριος να γεννηθεί στην καρδιά του καθενός και να την πλημμυρίσει με την ειρήνη και την αγάπη. 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

imkastorias.gr

 

 

 

Back to top button