Κόσμος

ΗΠΑ: Λήστεψε τράπεζα και πέταξε τα χρήματα στον αέρα για… «Καλά Χριστούγεννα»

Ένας 65χρονος με λευκή γενειάδα συνελήφθη και το ποσό της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλει για να αποφυλακιστεί προσωρινά υπό όρους ορίστηκε στις 10.000 δολάρια, καθώς φέρεται να λήστεψε τράπεζα στην Πολιτεία Κολοράντο και εν συνεχεία να πέταξε μέρος των μετρητών που είχε αποσπάσει στον αέρα, φωνάζοντας «Καλά Χριστούγεννα» στους περαστικούς, ανακοίνωσε η αστυνομία και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ .

Ο Ντέιβιντ Γουέιν Όλιβερ συνελήφθη σε κοντινό καφέ της αλυσίδας Starbucks αφού λήστεψε το υποκατάστημα της Academy Bank στο Κολοράντο Σπρινγκς το απόγευμα της Δευτέρας, αναφέρει αστυνομική αναφορά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο ύποπτος «απείλησε να χρησιμοποιήσει όπλο» και βγήκε από το υποκατάστημα της τράπεζας με μεγάλο χρηματικό ποσό σε μετρητά.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κολοράντο Σπρινγκς για να σχολιάσει την υπόθεση. Το τηλεοπτικό δίκτυο KKTV πάντως μετέδωσε, επικαλούμενο την αφήγηση του Ντιόν Πάσκαλ, αυτόπτη μάρτυρα, πως ο Όλιβερ, αφού βγήκε από την τράπεζα που είχε μόλις ληστέψει, άρχισε να σκορπάει χαρτονομίσματα «παντού».

«Άρχισε να βγάζει χρήματα από μια σακούλα και να τα πετάει στον αέρα» πριν φωνάξει «Καλά Χριστούγεννα», είπε ο Πάσκαλ στο δίκτυο.

Ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρας είπε πως διερχόμενοι μάζεψαν κάποια από τα μετρητά, μπήκαν στο υποκατάστημα και τα παρέδωσαν στον ταμία, ενώ ο Όλιβερ ταυτόχρονα πήγε ως το Στάρμπακς και κάθισε, μοιάζοντας να περιμένει να έρθουν αστυνομικοί να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Denver Post, συνεχίζουν να μην έχουν βρεθεί «χιλιάδες δολάρια» ενώ, κατά την ίδια πηγή, δεν υπάρχει απόδειξη ότι ο Όλιβερ πράγματι οπλοφορούσε όταν έκανε τη ληστεία.

Ο Όλιβερ, ο οποίος εικονίζεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μετά τη σύλληψή του με γκρίζα και λευκή γενειάδα, κρατείται σε φυλακή στην Κομητεία Ελ Πάσο κι αναμένεται να προσαχθεί ενώπιον δικαστή μεθαύριο Πέμπτη. Δεν είναι σαφές εάν έχει συνήγορο.

ΑΠΕ

Back to top button