ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Σήμερα: Οι Κούπες ξανά κοντά μας για ένα ξεχωριστό LIVE

Κούπες LIVE

Οι “Κούπες” LIVE στο Prague!
Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 στις 9:30 μ.μ
Είσοδος: Ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 21:30

Οι «Κούπες» είναι ελληνόφωνο ροκ συγκρότημα με καταγωγή από την πόλη της Καστοριάς. Ξεκίνησαν την πορεία τους το 2017 μέσω μιας σύμπραξης ιδεών και καινοτομιών 6 μουσικών με πλούσιο μουσικό βιογραφικό. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας μπάντας που συνδυάζει σύγχρονα ακούσματα αλλά και με
παραδοσιακές πινελιές και πειραματισμούς. Όλα αυτά, κάτω από ένα ροκ πρίσμα που δίνει μια μοναδικότητα στον ήχο.

Στα φωνητικά βρίσκουμε την Αθηνά Δέλλιου, με πολλά Jazz και Blues ακούσματα, οδηγεί την μπάντα εξαιρετικά, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Στην κιθάρα και στα δεύτερα φωνητικά βρίσκουμε τους Μπάμπη Στεφανίδη και Αχιλλέα Παρτζίκα, με πολλά μουσικά χιλίομετρα στις πλάτες τους με καταξιωμένα μουσικά σχήματα όπως οι Μειδίαμα, οι Scars of Tears, οι Snow Crow, οι Kiss of Judas, οι Mary Jane’s last dance και πολλά ακόμα, δένουν αρμονικά μέσω των riffs δημιουργώντας έναν συμπαγή ροκ ήχο.
Στο μπάσο βρίσκεται ο Σάκης Σαράφας, όπου σαν μπασίστας των Slavedom, Ροκ Αυλαια , Clonocide, Tales of rock κ.α, δίνει στην μπάντα αυτό που ακριβώς χρειάζεται στο μπάσο. Στα τύμπανα είναι ο Χρήστος Πολύζος, με ενέργεια και τρομερά επαγγελματικό στύλ, όντας ντράμερ για χρόνια στους Scars of tears, Μειδίαμα, Snow crow, Slavedom, Clonocide. Ο Δημήτρης Πρωτόγερος στο κλαρίνο & γκάιντα συμπληρώνει το project που λέγεται «Κούπες».

Η μπάντα έχει κυκλοφορήσει τα πρώτα κομμάτια της μέσω του πρώτου ομώνυμου άλμπουμ της που κυκλοφόρησε το 2018. Τις εντυπώσεις έκλεψε η διασκευή του κομματιού «Στην αγορά του Αλ Χαλίλι» του Αλκίνοου Ιωαννίδη. Κατά τις πρώτες ζωντανές εμφανίσεις του 2018, η μπάντα εμφανίστηκε πλάι σε μεγάλα ονόματα, όπως
η Ματούλα Ζαμάνη, Σωκράτης Μάλαμας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μιλιώκας και Νίκος Ζωιδάκης. To 2019 η μπάντα πραγματοποίησε πολλές ζωντανές εμφανίσεις με αποκορύφωμα την εμφάνιση της στο Nestorio River Party τον Αύγουστο του 2019.

 

 

 

 

 

Back to top button