Καστοριά – Συνταγή: Βασιλόπιτα

Η βασιλόπιτα της Ελεάννας Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
1 Βιτάμ σε χαρτί
6 αυγά
2 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
1 σφηνάκι κονιάκ
500 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω το Βιτάμ πολύ καλά να αφρατέψει ( το έχω αρκετή ώρα εκτός ψυγείου). Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάω σε σφιχτή μαρέγκα.Ρίχνω στο βιτάμ τους κρόκους και την ζάχαρη και συνεχίζω το χτύπημα.Προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα,το κονιάκ και το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα και σταματάω το μίξερ. Ενσωματώνω και την μαρέγκα με μια μαρίζ κάνοντας απαλές κινήσεις..Ψήνω σε ταψάκι ή τσέρκι 28 εκ. στους 180 για 50 λεπτά περίπου( για να βεβαιωθούμε οτι έχει ψηθεί, βυθίζουμε στο κέντρο της βασιλόπιτας την λάμα ενός μαχαιριού και εάν βγεί στεγνή, είναι έτοιμη.Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και διακοσμώ ανάλογα με την επιλογή μου. Εγώ φέτος έφτιαξα αστεράκια απο σοκολάτα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.