Δυτική Μακεδονία

Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη οι Εκδηλώσεις στον Δήμο Αμυνταίου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης, πλαισιωμένος από τους Αντιπεριφερειάρχες της Π.Ε. Φλώρινας, κους. Ιωάννη Κιοσέ και Βασίλειο Άμπα, τον Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Άνθιμο Μπιτάκη, αντιδημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους, παρευρέθηκε στις θρησκευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Αμυνταίου, την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Περιφερειάρχης αρχικά παρακολούθησε την πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Ι. Ν. Αναλήψεως του Κυρίου, των Εργατικών Κατοικιών Αμυνταίου, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο και περιελάμβανε τη χειροτόνηση σε ιερέα του διακόνου, κ. Μιχαήλ Αϊτα.

Εν συνεχεία μετέβη στη Δημοτική Ενότητα Φιλώτα και συμμετείχε στον εορτασμό του εθίμου της γουρουνοχαράς, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Θρακιωτών Φιλώτα.

Ακολούθως, επέστρεψε στο Αμύνταιο και παρευρέθηκε στη γιορτή οίνου και street food, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τα οινοποιεία και τις επιχειρήσεις της περιοχής και το τμήμα Μαγειρικής Τέχνης – Δ. ΙΕΚ Αμυνταίου. Μάλιστα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το παραδοσιακό δρώμενο των Μωμόγερων, που διαδραματίστηκε στην Πλατεία των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης, από τον Ποντιακό σύλλογο “ΑΜΑΣΕΙΑ” Μανιακίου.

Ο κ. Κασαπίδης χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, με υγεία και ευημερία.

      

Back to top button