Πέντε πόντοι χιόνι έκοψαν τη χώρα στα δυο! Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς!

Η κακοκαιρία “Ζηνοβία” έπιασε στον… ύπνο τον κρατικό μηχανισμό και οι χιονοπτώσεις χώρισαν την χώρα στα δυο. Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Παρά τις διαβεβαιώσεις πως ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα όσον αφορά την… υποδοχή της κακοκαιρίας “Ζηνοβία”, τα πράγματα τελικά ήταν τελείως διαφορετικά στην πράξη.

Και αυτό γιατί με το που η “Ζηνοβία” άρχισε να δείχνει τα δόντια της και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους, άρχισαν και τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και από τις δυο πλευρές της εθνικής και εκατοντάδες οδηγοί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρες στον δρόμο.

Τελευταία ενημέρωση: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό

Άνοιξαν και τα δυο ρεύματα της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Μαλακάσα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης που βρίσκεται στο σημείο, μαζί με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, ενώ από την αστυνομία ανακοινώθηκε ότι έγινε άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, οπότε κινούνται και αυτά κανονικά στην οδό.

Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περίπου στις 9.30 το βράδυ αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση καθώς έχει σχηματιστεί ουρά 3,5 χιλιομέτρων.

Ο κ. Καραμανλής ενημερωνόταν συνεχώς από νωρίς το απόγευμα για την εξέλιξη του προβλήματος και περίπου στις 7.15 μμ μετέβη επιτόπου για να συντονίσει από κοντά την κατάσταση.

Στη Μαλακάσα έπεφτε μετά τις δυο το μεσημέρι πυκνό χιόνι δυσκολεύοντας παρά πολύ τον αποχιονισμό από τα μηχανήματα της Νέας Οδού. Η τροχαία προκαλούσε συνεχώς τεχνητές ανασχέσεις τις κυκλοφορίας για να διευκολύνει τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να ελέγξει τη ροή της κυκλοφορίας.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα η κατάσταση επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα η Νέα Οδός να διακόψει εντελώς την κυκλοφορία στα διόδια των Αφιδνών για όσους κατευθύνονταν προς Λαμία και στα Διόδια των Θηβών για όσους κατευθύνονταν προς Αθήνα, δίνοντας παράλληλα διεξόδους για όσους ήθελαν να επιστρέψουν προς τα πίσω.

Παρόλα αυτά στα διόδια των Αφιδνών παρότι επετράπη η ελεύθερη διέλευση δημιουργήθηκε μεγάλη ουρά αυτοκινήτων. Το όλο πρόβλημα επιδεινώθηκε από τα φορτηγά που είχαν σταθμεύσει στις λωρίδες έκτακτης κυκλοφορίας, καθώς είχε απαγορευτεί από το πρωί η κυκλοφορία τους.

Newsit.gr, ΑΠΕ

κοινοποίηση

shares