ΓούναΚαστοριά

Σταθερές τιμές στην πρώτη δημοπρασία της νέας περιόδου της Saga Furs

Με τη συμμετοχή 200 περίπου αγοραστών ολοκληρώθηκε στο Ελσίνκι Φινλανδίας από το δημοπρατήριο της SAGA FURS η πρώτη δημοπρασία της νέας περιόδου.
Προσφέρθηκαν 35,000 γονοδέρματα Finnraccoon τα οποία πουλήθηκαν σε σταθερές έως ελαφρά πτωτικές τιμές.
Για το συγκεκριμένο είδος, οι περισσότεροι αγοραστές προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή βιομηχανία μόδας, ενώ όλες οι βασικές αγορές ήταν παρούσες στην αίθουσα.
Η προσφορά των 26,000 γουνοδερμάτων Blue Frost fox συνάντησε επιλεκτική ζήτηση σε τιμές ελαφρά χαμηλότερες από αυτές της προηγούμενης σεζόν.
Η αντίσταση της αγοράς για γουνοδέρματα Silver Fox που παρατηρήθηκε κατά την προηγούμενη σεζόν συνεχίστηκε και στην φετινή σεζόν, με συνέπεια την πώληση μικρής ποσότητας των προσφερόμενων 15,000 Silver Fox γουνοδερμάτων και σε τιμές ελαφρώς μειωμένες.
Το Finnraccoon Top Lot αγοράστηκε από την κα Susanna Ribak για λογαριασμό της Moda Fox, εταιρία γούνας που εδρεύει στην Αγ. Πετρούπολη και παράγει γούνινα αξεσουάρ για κατασκευαστές ενδυμάτων με γούνινες λεπτομέρειες. Η εν λόγω εταιρία αγοράζει γουνοδέρματα από την δημοπρασία μας από το 2010, ξεκινώντας αρχικά με μικρές ποσότητες και τώρα αγοράζει μεγαλύτερες ποσότητες διαφόρων γουνοδερμάτων.
Η προσφορά των 158,000 Blue Fox γουνοδερμάτων συνάντησε επιλεκτική ζήτηση και η Saga αποφάσισε να προστατεύσει την δομή των τιμών. Σε σύγκριση με την δημοπρασία Σεπτεμβρίου, οι τιμές ήταν ελαφρά μειωμένες. Κύριοι αγοραστές στο είδος αυτό ήταν η Κορέα και η Κίνα.
Η επόμενη δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2020 (πωλήσεις από 4 Μαρτίου), όπου θα προσφερθούν mink γουνοδέρματα, καθώς και Aμερικάνικα mink με τα αποκλειστικά Blackglama Label.
sentranews.gr
 

Back to top button