Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Η θέση του Γιάννη Κορεντσίδη για Μόνιμα Ραγκουτσάρια Σαββατοκύριακο

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης μίλησε στην εορταστική ραδιοφωνική εκπομπή του Κοstarazi24 στον Κastoria FM Stereo 91,5, την παραμονή της πρωτοχρονιάς (31/12/19).

Ο κύριος Κορεντσίδης, εκτός από τις ευχές του για το νέο έτος, αναφέρθηκε στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου ”8 με 8” και στα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο πριν τα Θεοφάνια, βάζοντας έτσι, λίγο πιο νωρίς σε ρυθμούς Ραγκουτσαρίων τους επισκέπτες που θα βρίσκονται στην πόλη για το τριήμερο.
Ωστόσο, απάντησε και στην ερώτησή μας, για το εάν υπάρχει σκέψη για αλλαγή ημερομηνίας των Ραγκουτσαριών, ούτως ώστε να λαμβάνει χώρα πάντα Σαββατοκύριακο, για να είναι πιο εύκολο για έναν επισκέπτη ή ακόμη και για τους Καστοριανούς που ζουν και εργάζονται εκτός νομού, να  βρίσκονται στην πόλη και να συμμετάσχουν σ΄αυτό το μοναδικό έθιμο.
“Θεωρώ δύσκολο να αλλάξουμε τις ημερομηνίες. Θέλουμε να συνδυάσουμε την παράδοση, κρατώντας το έθιμο, κρατώντας τις ημερομηνίες 6,7 κι 8 Ιανουαρίου, παράλληλα όμως, κάνοντάς το δυνατό μέσα από προβολή, διαφήμιση και ενίσχυσης των δράσεων”, δήλωσε ο κ. Κορεντσίδης

Η απάντηση του δημάρχου στο παρακάτω απόσπασμα της εκπομπής:

kostarazi24.blogspot.com

Μόνιμα Σαββατοκύριακο το Καρναβάλι της Καστοριάς (του Βασίλη Λ. Κωνσταντίνου)

Back to top button