Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Κέντρο Αποκατάστασης: Έστειλαν τους ασθενείς στα σπίτια τους για τις γιορτές και μετά τους ειδοποίησαν πως πρέπει να βρουν αλλού να νοσηλευτούν!

Το Κέντρο Χρονίων Παθήσεων του Άργους Ορεστικού , μερικούς μήνες μετά από την αναβάθμισή του, υποβαθμίζεται και πάλι. Με φαμφάρες και τυμπανοκρουσίες ξεκίνησε την 24ωρη λειτουργία του, στα τέλη Ιουνίου 2019 και με απόλυτη σιγή και μυστικοπάθεια , σήμερα κλείνει πάλι.

Τους ασθενείς που νοσηλευόταν σε 24ωρη βάση, τους έστειλαν για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στα σπίτια τους και σήμερα τους ειδοποίησαν , πως πρέπει να βρούνε άλλο κέντρο αποκατάστασης για να νοσηλευτούν, γιατί το ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού δεν θα κάνει πια νοσηλείες.

Οι 10 νοσηλευτές που είχαν προσληφθεί ( με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ) για την φροντίδα των ασθενών, φεύγουν από το ΚΕΦΙΑΠ και πηγαίνουν στο νοσοκομείο της Καστοριάς, έως τα τέλη Φεβρουαρίου όπου και θα λήξει η σύμβασή τους και θα απολυθούν οριστικά.

Όλα τα προγράμματα (υγείας) του ΟΑΕΔ ανανεώθηκαν εκτός από το συγκεκριμένο. Με στόχο να αποστελεχοποιηθεί το ΚΕΦΙΑΠ. Δεν «κατάφεραν» επίσης να προσλάβουν Φυσίατρο και έγινε ο λόγος για το κλείσιμο.

Και ΖΗΤΩ πάλι στα ιδιωτικά κέντρα και αλοίμονο στον κόσμο που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα κόστη.

Τι κάνει ο κύριος Τζηκαλάγιας ( εκπρόσωπος της κυβέρνησης) που μάλιστα προέρχεται από τον τομέα της υγείας?

Μιας κυβέρνησης , που η Καστοριά της έδωσε το μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές.

Που είναι η Περιφέρεια να στηρίξει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη κυβένηση?

Ή μήπως όλα είναι ένα πολιτικό παιχνίδι με θύματα  ασθενείς, εργαζόμενους και τον Νομό Καστοριάς?

Πότε επιτέλους θα μάθουνε πως ότι θετικό ξεκινάει πρέπει να στηρίζεται , να υποστηρίζεται και να γίνεται ακόμη καλύτερο?

Που είναι οι νέες Δημοτικές Αρχές?

Δεν αντιλήφθηκαν τι γίνεται?

Παρασυρόμενοι από γιορτές και συναυλίες , κλείνουν μάτια και αυτιά.

Η μικροπολιτική δεν χωράει σε έναν Νομό με 90% ανεργία.

Ότι δεν μας αφορά προσωπικά δεν σημαίνει ότι και πρέπει να το προσπερνάμε.  Όσοι έχουμε απομείνει σε αυτό τον τόπο, πρέπει να αντισταθούμε στην κοροϊδία του κάθε πολιτικάντη.

Παύλος ο εθελοντής

 

 

 

 

Back to top button