Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Τα Θεοφάνεια στην Καστοριά (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Με πλήθος κόσμου και τσουχτερό κρύο πραγματοποιήθηκαν τα Θεοφάνεια στην Καστοριά.

Στην παγωμένη λίμνη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ρίψη του Σταυρού κατά την εορτή των Θεοφανείων στην ιερά μητρόπολη Καστορίας. Στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέσθηκε στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξήρχε ο μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των εφημερίων του ναού, αρχιμανδρίτη Στεφάνου Σχοίνα και πρωτ. Φωτίου Λεβέντη, καθώς και πλήθους πιστών οι οποίοι κατέκλυσαν τον καθεδρικό ναό της Καστοριάς.

Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού, ο πρωτοσύγκελος π. Νικόλαος ανέγνωσε την εγκύκλιο του μητροπολίτη Καστορίας επί τη δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, ενώ μετά τη θεία λειτουργία τελέσθηκε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού. Στη συνέχεια, με πομπή, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν προς την περιοχή «Σταυρός» για τον αγιασμό των υδάτων και τη ρίψη του Σταυρού στα παγωμένα νερά της λίμνης και αρκετοί ήταν οι νέοι που βούτηξαν για να πιάσουν τον Σταυρό.

Ο κ. Σεραφείμ, στον χαιρετισμό του, ευχήθηκε σε όλους “να αξιωθούμε να δούμε το φως του προσώπου του Χριστού” και καλωσόρισε όσους επισκέφτηκαν την πόλη της Καστοριάς, την πόλη που σημαίνει Βυζάντιο, που σημαίνει παράδοση, που σημαίνει λατρεία, όπως είπε χαρακτηριστικά. Αμέσως μετά, όπως κάθε χρόνο, ο μητροπολίτης Σεραφείμ μετέβη στην ιερά μονή της Παναγίας της Μαυριωτίσσης, όπου έγινε κι εκεί η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Βίντεο-Φωτογραφίες: Studio trasias Kastoria,

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φερδής

__________

Η φωτογραφίες που ακολουθούν είναι του Γιώργου Φερδή από το orthodoxianewsagency.gr

Back to top button