Παναγιώτης Βλαχόπουλος: “Εδώ από την άκρη της Ελλάδας προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο το χάντμπολ”

Πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Τσελίκας» στην Κοζάνη η επίσημη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα Ελλάδα- Κύπρος, ο οποίος θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020 (17:00-ΕΡΤSPORTS) στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ανδρών του 2021.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, της Εθνικής Ανδρών, του Δήμου Κοζάνης και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Παναγιώτης Βλαχόπουλος (Πρόεδρος ΕΣΧΔΥΜ):

«Καλημέρα σε όλους. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και πρώτα απ’ όλους τον προπονητή μας Γιάννη Αρβανίτη. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στην Εθνική μας σε έναν όμιλο που εξαρχής ήταν δύσκολος.
Είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο δυνατό ματς της Εθνικής μας στο… στολίδι της Λευκόβρυσης απέναντι στην Κύπρο και στην συνέχεια η Εθνική μας θα πάει στο Ισραήλ για να παίξει την πρωτιά του ομίλου. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές, χωρίς τραυματισμούς. Αυτή η… φουρνιά της Εθνικής Ανδρών είναι ίσως ότι καλύτερο έχουμε βγάλει τα τελευταία χρόνια. Εδώ από την άκρη της Ελλάδας σε συνεργασία με την ομοσπονδία μας, τα σωματεία μας και την αυτοδιοίκηση προσπαθούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο το χάντμπολ στην περιοχή».

Ελπίδα Κουιμτζίδου (Αντιδήμαρχος Κοζάνης):

«Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους. Πιστεύουμε ότι η Εθνική μας θα κερδίσει το ματς με την Κύπρο, όπως έκανε και κόντρα στην Φινλανδία. Ο Δήμος Κοζάνης παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες έχει ετοιμάσει το κλειστό της Λευκόβρυσης, στηρίζει την Εθνική και το έχει αποδείξει. Ο Δήμος μπορεί να ανταπεξέλθει σε αγώνες υψηλού επιπέδου και έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του απέναντι στην Ομοσπονδία. Την προηγούμενη φορά δημιουργήθηκαν κάποια προβλήματα. Το κλειστό της Λευκόβρυσης απαιτεί μεγάλες ποσότητες πετρελαίου για την θέρμανσή του, συνεπώς ο Δήμος κάλυψε εξολοκλήρου τις δαπάνες. Κάναμε ότι έπρεπε και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Με χαρά υποδεχόμαστε την Εθνική ομάδα και θέλουμε να έρχεται και απ’ ότι μας έχει πει και η Ομοσπονδία, θέλει να συνεχίσει να έρχεται εδώ. Από κει και πέρα και άλλοι φορείς πρέπει να συνδράμουν όταν η Εθνική έρχεται στην περιοχή. Το προσωπικό του Δήμου είναι περιορισμένο για τις ανάγκες των γηπέδων και οι άνθρωποι τρέχουν με φιλότιμο και τους ευχαριστώ για αυτό. Εύχομαι χρόνια πολλά στον προπονητή και μακάρι οι αθλητές του να του κάνουν ένα καλό δώρο αύριο».

Ηλίας Τοπαλίδης (Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας):

«Χρόνια πολλά σε όλους και τον προπονητή μας. Η Εθνική μας μέσω των εξαιρετικών εμφανίσεων που έχει πραγματοποιήσει απέναντι σε μεγάλες ομάδες του παγκοσμίου χάντμπολ, μας έχει δείξει την δυναμική και το επίπεδο της. Η περιφέρεια δηλώνει πάντα αρωγός σε τέτοιες διοργανώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία».

e-handball.gr