Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Κέικ με κάστανα και σοκολάτα

Κέικ με κάστανα και σοκολάτα από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
250 γρ βιτάμ
2 κούπες ζάχαρη
4 αυγά
3 1/2 κούπες αλεύρι φαρίν απ
1 κούπα γάλα
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
15 κάστανα βρασμένα
125 γρ κουβερτούρα

Για το γλάσο
125 γρ κουβερτούρα
3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σούπας γάλα
3 κουτ. σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε πρώτα το γλάσο.

Με την μέθοδο του μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη, το γάλα και το βούτυρο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά να αποκτήσουμε ενα ωραίο γλάσο και το αφήνουμε να κρυώσει,

Παράλληλα χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

Αφαιρούμε μια κουταλιά απο το αλεύρι και το ρίχνουμε στα κάστανα.

Το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο μείγμα μας εναλλάξ με το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε και την κανέλα.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα μας με μια μαρίζ, τα κάστανα και την κουβερτούρα σε κομμάτια.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ και ψήνουμε το κεικ μας για 1 ώρα στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.

Αφού το βγάλουμε απο το φούρνου, το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτα και έπειτα ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας.

Χρειάζεται 1 ώρα να σταθεί πριν το κόψουμε..

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 erasitexnies.blogspot.com

 

Back to top button