ΑθλητικάΚαστοριά

Μεγάλη νίκη ΓΠΟ Καστοριάς – “Δόξα 2016” 4-1 (ρεπορτάζ – φωτογραφίες)

Με το… δεξί ξεκίνησαν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις για το νέο έτος οι γυναίκες της Καστοριάς, επικρατώντας με το ευρύ σκορ 4-1 της μαχητικής και ιδιαίτερα ανταγωνιστικής Δόξα Δράμας με σκορ 4-1.

Ο ΓΠΟ Καστοριάς πέτυχε το απόλυτο (7 στα 7) και εξακολουθεί να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος, συνεχίζοντας ακάθεκτος την πορεία για την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Η νίκη της Καστοριάς αποκτάει ιδιαίτερες διαστάσεις μιας και αντιμετώπισε μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος και μάλιστα βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1), ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις είχε και σύμμαχο την τύχη προκειμένου να φτάσει στη νέα της νίκη.

Καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του ματς έπαιξε η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα της Εξουζίδου στο 43′ λεπτό στο οποίο ισοφάρισε με πέναλτι 1-1 η Καστοριά, ενώ στο 70′ αποβλήθηκε και η Σωμάδη της Δράμας, συνεχίζοντας το ματς με 9 παίκτριες και ενώ το σκορ ήταν 2-1. Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΓΠΟ Καστοριάς εκμεταλλεύτηκε και την 2η αποβολή της Δραμινής παίκτριας και σημειώνοντας δύο ακόμη γκολ έφτασε στο τελικό 4-1.

Με το… καλημέρα του ματς (1′) οι Δραμινές αιφνιδίασαν όταν από τραγικό λάθος της τερματοφύλακα Δημητριάδου, η Βερβερίδου με ψηλοκρεμαστό σουτ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ (0-1),ενώ στο10′ έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 0-2 με την Birtoiu.

Στη συνέχεια η Καστοριά προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και να βρει τον δικό της ρυθμό, ωστόσο, όμως η πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων ανέκοπτε έξυπνα κάθε επιθετική δραστηριότητα.

Ωστόσο, στο 43′ σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή και σουτ της Τζιάρα η μπάλα βρήκε το χέρι της Εξουζίδου και ο διαιτητής κατελόγισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ η Τζιάρα ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ ταυτόχρονα απέκτησε και αριθμητικό πλεονέκτημα εξαιτίας αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα της Εξουζίδου.
Στις αρχές της επανάληψης (53′) μετά από έξοχη ατομική ενέργεια της Μπασούρη και πάσα στην Τζιάρα, η τελευταία με κοντινό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Καστοριά, ανοίγοντας τον δρόμο της ανατροπής (2-1).
Στη συνέχεια το ματς απέκτησε άγρια ομορφιά με γρήγορο ρυθμό, εναλλασόμενη υπεροχή και χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν.

Στο 73′ οι Δραμινές έμειναν με 9 εξαιτίας της αποβολής με απευθείας κόκκινης κάρτας της Σωμάδη, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, η Μάρκου με φάουλ έξω από την περιοχή, έδωσε… αέρα δύο τερμάτων, βάζοντας τέλος στο άγχος, κλειδώνοντας τη σπουδαία νίκη (3-1), ενώ το 7ο τρίποντο σφράγισε η Μπασούρη με υποδειγματικό τρόπο, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ, ΓΚΟΓΚΟΥ, ΦΑΣΙΔΟΥ, ΣΙΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΪΔΑΤΖΗ, ΜΑΡΚΟΥ, ΜΟΥΡΤΣΕΚΑ, ΚΥΡΙΖΑΚΗ, ΤΖΙΑΡΑ, ΤΑΣΙΟΥ, ΜΠΑΣΟΥΡΗ
▪️ Ώς αλλαγές αγωνίστηκαν: ΤΣΙΟΥΚΡΑ, ΓΚΑΝΑ, ΠΑΠΑΔΗΛΕΡΗ, ΛΙΟΥΛΙΑ

sentranews.gr

 

 

Back to top button