Ξεκινάνε ανακύκλωση οι Πρόσκοποι της Καστοριάς

Πέρυσι οι Πρόσκοποι Καστοριάς συμμετέχοντας για πρώτη φορά, κατάφεραν να βρεθούν στην 20η θέση πανελληνίως!

Αυτό το Σάββατο μαζί με τις συγκεντρώσεις μας ξεκινάμε και την ανακύκλωση!
Τα τελευταία 12 χρόνια το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων έχει δημιουργήσει μαζί με τη Vodafone ένα πρόγραμμα που συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη διαδικασία ανακύκλωσης. Στόχος του προγράμματος είναι να συλλέξουμε όσες περισσότερες συσκευές και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας μπορούμε, με σκοπό την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση των υλικών από τα οποία είναι κατασκευασμένα.

Από το 2008 μέχρι σήμερα, οι Έλληνες Πρόσκοποι έχουν ανακυκλώσει περισσότερες από 56.000 συσκευές κινητών τηλεφώνων και αξεσουάρ μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης, αριθμός ρεκόρ για αντίστοιχα προγράμματα!

Γι αυτό αν έχεις στο σπίτι σου παλιές συσκευές κινητών τηλεφώνων που δεν χρησιμοποιείς πια, χαλασμένους φορτιστές, handsfree κλπ φερ’ τα στην λέσχη μας στον Προφήτη Ηλία κάθε Σάββατο στις ώρες των συγκεντρώσεων μας για να το ρίξουμε…. στην Ανακύκλωση!

Το 1ο Σύστημα Προσκόπων Καστοριάς συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην προσπάθεια του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Vodafone.
Το Σύστημα μας πέρυσι συμμετέχοντας για πρώτη φορά κατάφερε να βρεθεί στην 20η θέση πανελληνίως!

Για να δούμε, θα φτάσουμε φέτος πιο ψηλά;

Καν’ το κι εσύ Σύστημα, και ριξ’ το στην Ανακύκλωση!

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, για 110 χρόνια εφαρμόζουν έμπρακτα στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

Eλάτε να φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο σε 17 βήματα, μαζί!
Στόχος 12: ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Στόχος 17: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ

Πρόσκοποι Καστοριάς