Αδελαΐδα: Το «καλύτερο παιδί» της παροικίας, με καταγωγή από την Καστοριά, έπιασε φέτος το σταυρό!

«Είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας» λέει ο 22χρονος Γρηγόρης…

Γεννημένος από Ελληνοαυστραλούς γονείς με καταγωγή από την Κοζάνη, την Καστοριά και την Πελοπόννησο, ο 22χρονος Γρηγόρης Βουκελάτος ήταν ο τυχερός κολυμβητής που βούτηξε στα καταγάλανα νερά της παραλίας Glenelg και έπιασε την περασμένη Κυριακή τον σταυρό, στην Αδελαΐδα.

«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω ότι τα κατάφερα. Έχω προσπαθήσει τόσες φορές, από 14 χρόνων προσπαθώ, τα τελευταία οκτώ χρόνια δηλαδή, και φέτος επιτέλους ήρθε η σειρά μου. Για μένα το να πιάσω τον σταυρό είναι καθαρή ευλογία» δήλωσε στον «Νέο Κόσμο» ο νεαρός Γρηγόρης. Ο ίδιος είναι απόφοιτος του ελληνορθόδοξου Κολεγίου Αγίου Γεωργίου και πλέον απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αδελαΐδας, με σπουδές στα Οικονομικά και την Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Μετρημένος, εξαιρετικά ευγενής, σοβαρός και πάντα πρόθυμος να προσφέρει στους γύρω του, ο Γρηγόρης αποτελεί λαμπρό παράδειγμα στη παροικία της Αδελαΐδας και θεωρείται από πολλούς το «καλύτερο παιδί» αυτής της γενιάς που κάνει την ομογένεια και τους δικούς του ανθρώπους υπερήφανους.

«Χαίρομαι και είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και ζω σε μια χώρα που αφήνει όλους εμάς εδώ να γιορτάζουμε και να συνεχίζουμε τις παραδόσεις μας. Νιώθω πραγματικά ότι είμαστε τόσοι πολλοί εδώ στην Αυστραλία, αλλά ίσως αυτό έχει να κάνει και με το γεγονός ότι ο ελληνισμός έχει πάθος με την πατρίδα και κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πολιτιστική κληρονομιά μας ζωντανή» λέει ο Γρηγόρης. Ο ίδιος έχει πάει ήδη δυο φορές στην Ελλάδα για να γνωρίσει τους συγγενείς και φίλους των γονέων του αλλά και την πατρίδα των παππούδων του ενώ έχει λάβει αμέτρητα μηνύματα από φίλους και συγγενείς του εδώ και στην Ελλάδα, για την επιτυχία του.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τον Γρηγόρη και δεν έχουμε σταματήσει να χαμογελάμε. Χαίρομαι που τα κατάφερε αυτή την φορά αν και ήξερα ότι κάποια στιγμή θα ήταν ο τυχερός, γιατί έχει απίστευτο πείσμα και αυτοσυγκέντρωση όταν θέλει να πετύχει ένα στόχο του», λέει η μητέρα του Γρηγόρη, Άννα.

Την τελετή κατάδυσης και ανάσυρσης του σταυρού πραγματοποίησε ο ιερατικώς προϊστάμενος του Αγίου Γεωργίου, πάτερ Διογένης Πατσούρης, πλαισιωμένος από τον ιερό κλήρο, ενώ το παρών έδωσε για πρώτη φορά από την εκλογή του, ο νέος βοηθός επίσκοπος Σινώπης κ.κ. Σιλουανός.

Αμέσως μετά ακολούθησε το ετήσιο ελληνικό πανηγύρι που φέτος γιόρταζε τα 40 του χρόνια.

Κατά την διάρκεια της ημέρας μέλη των Ενοριών-Κοινοτήτων και παροικιακών συλλόγων με τα χορευτικά τους συγκροτήματα παρουσίασαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς ενώ στους εορτασμούς συμμετείχε και το χορευτικό συγκρότημα της ουκρανικής παροικίας της Πολιτείας μας.

neoskosmos.com