ΕκδηλώσειςΚαστοριάφωτορεπορτάζ

Κοπή βασιλόπιτας και βραβεύσεις στον Σύλλογο Πολυτέκνων – Ποιοι βραβεύτηκαν (φωτογραφίες)

Πραγματοποιήθηκε σε γνωστή ταβέρνα της πόλης μας, η ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του Συλλόγου Πολυτέκνων Καστοριάς. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τους πατέρες – ιερείς Αναστάσιο Σεμερτζίδη, Λεωνίδα Μπάρδο και Κωνσταντίνο Τομπατσίδη  – μελών του Συλλόγου και ακολούθησε η βράβευση των τριών (3) νέων οικογενειών, που ανακηρύχθηκαν πολύτεκνες και εγγράφησαν στο Σύλλογο το 2019 και των δέκα έξι (16) τέκνων πολύτεκνων οικογενειών που εισήχθησαν στα ΑΕΙ  της χώρας τη χρονιά που πέρασε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Γκίτσος, στη σύντομη ομιλία  του, αναφέρθηκε στην ουσία της εκδήλωσης, που αποτελεί φόρο τιμής στην ελληνική πολύτεκνη οικογένεια, η οποία μέσα στις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας,  τολμά και να γεννά παιδιά αλλά και να τα μεγαλώνει και να τα μορφώνει με αξιοπρέπεια, προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι στην επίλυση του δημογραφικού προβλήματος.
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ”, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, με θέμα “Δημογραφικό: ο σύγχρονος “Εφιάλτης” της χώρας μας”. Ο ομιλητής με τον χειμαρρώδη – πατριωτικό και καυστικό του λόγο, ανέπτυξε το μεγαλύτερο εθνικό πρόβλημα της χώρας, αναφερόμενος στον παντελώς πρόχειρο τρόπο  αντιμετώπισής του από την ελληνική πολιτεία.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά στις μέρες μας συντελείται η τρίτη, μετά τη  ρωμαϊκή και οθωμανική, “άλωση” της χώρας μας, συνεπεία του μεταναστευτικού προβλήματος.
Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στον τρόπο αντιμετώπισης του δημογραφικού στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στην Ουγγαρία, η οποία κατόρθωσε με μια σειρά μέτρων υπέρ των πολυτέκνων οικογενειών, να αυξηθούν οι γάμοι κατά 50% και οι γεννήσεις κατά 30%, από το 2009 έως και το 2018.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Καστοριάς, Ολυμπία Τελιγιωρίδου, ο εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, Παπαδόπουλος, ο Δήμαρχος Καστοριάς, Ιωάννης Κορεν-τσίδης και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης “ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ”, Ερωτόκριτος Θεοτο-κάτος, Γιαννιτσών κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής και Κοζάνης κ. Κυριάκος Ιωαννίδης, οι οποίοι, με σύντομους χαιρετισμούς, μετέφεραν τις ευχές τους προς τα μέλη του Συλλόγου.
Την επιμέλεια της μουσικής στην εκδήλωση επιμελήθηκε ο κ. Νικόλαος Καρατζίδης.
Οι τυχεροί της βασιλόπιτας ήταν από το Διοικητικό Συμβούλιο το μέλος του Συλλόγου, Κωνσταντίνος Ανδρεάδης και από τους προσκεκλημένους η Ειρήνη Νάτσιουλα και Άγγελος Παπαθανασίου, τέκνα των μελών του Συλλόγου Δημητρίου Νάτσιουλα και Νικολάου Παπαθανασίου.
Δείτε παρακάτω, μετά τις φωτογραφίες, ποιοι βραβεύτηκαν:

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΕΣ

Α) ΤΕΚΝΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΑΕΙ ΤΟ 2019

1. ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ   ΠΔΜ (ΦΛΩΡΙΝΑ)

2. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΘ

3. ΔΑΤΣΙΑΔΗΣ ΔΩΡΟΘΕΟΣ
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΘ

4. ΛΙΑΝΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝ/ΜΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

5. ΜΠΑΡΔΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ – ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

6. ΜΠΑΡΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΜΘ

7. ΜΠΙΖΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΙΚΑΡΩΝ (ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ)

8. ΝΑΤΣΙΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΙΣΤΟΡΙΑΣ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΠΘ

9. ΝΤΙΚΟΣ  ΑΓΓΕΛΟΣ
ΙΑΤΡΙΚΗΣ Σ.Σ.Α.Σ.

10.  ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΑΠΘ

11. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΑΠΘ

12. ΣΕΡΓΙΑΝΝΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΜΘ

13. ΤΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΑΠΘ

14. ΤΟΜΠΑΤΣΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (ΧΙΟΣ)

15. ΤΑΜΒΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚ/ΣΗΣ, ΠΔΜ  (ΦΛΩΡΙΝΑ)

16. ΤΣΑΚΛΙΔΗΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΠΘ

Β) ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

Β1) ΛΟΓΩ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ

1. ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΥΜΕΩΝ  ΚΑΙ ΕΛΕΝΗ ΣΙΟΥΛΑ
2. ΧΗΤΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΖΛΕΜΑΡΗ

Β2) ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΕΚΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

3. ΣΑΚΛΛΙ ΑΦΡΙΜ  ΚΑΙ ΣΑΚΛΛΙ ΓΙΟΥΛΙΑΝΑ

sentranews.gr

 

 

Back to top button