Ελλάδα

Με Κυρ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια συναντάται σήμερα ο Χαλίφα Χάφταρ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί σήμερα Παρασκευή, στη μία μετά το μεσημέρι, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον επικεφαλής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Νωρίτερα, στις 10.30 το πρωί, ο Χαλίφα Χάφταρ θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Το βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε ιδιωτική συνάντηση με τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην συνάντηση ήταν παρών και ο ναύαρχος Φαράζ αλ-Μαχντάουι.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο στρατάρχης Χάφταρ, ο οποίος θα λάβει μέρος στη Διάσκεψη του Βερολίνου, εξέφρασε ρητά την αντίθεσή του για τον αποκλεισμό της Ελλάδας.

Από την πλευρά του ο Λιβυκός στρατός ανήρτησε φωτογραφίες στο Twitter,  από τη χθεσινοβραδινή άφιξη του Χαλίφα Χάφταρ στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, το tweet του Λιβυκού Στρατού (LNA) για την ιστορική επίσκεψη του στρατάρχη στη χώρα  μας λέει χαρακτηριστικά: “Ευχαριστούμε Ελλάδα που τον κρατάς ασφαλή”.

https://twitter.com/LNA2019M/status/1217925031969337345?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1217925031969337345&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.makthes.gr%2Fme-kyr-mitsotaki-kai-n-dendia-synantatai-simera-o-chalifa-chaftar-253508

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει είναι δρακόντεια, καθώς – ήδη από χθες – πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν περικυκλώσει την πλατεία Συντάγματος.

AΠΕ

Back to top button