ΑγροτικάΆργος ΟρεστικόΚαστοριά

Συναντήσεις Θωμά Μάνου στην Αθήνα και μία θετική εξέλιξη (φωτο)

Συναντήσεις στην Αθήνα με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρη Μελά για θέματα που αφορούν τις αγροτικές ενισχύσεις στην περιοχή μας, τον αντιπροεδρο του ΕΛΓΑ Νικο Δουκα για θεματα αποζημιωσεων (ΠΣΕΑ ΣΙΤΗΡΩΝ ΦΑΣΟΛΙΩΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΜΗΛΟΚΑΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΖΗΜΙΕΣ 2019 ΕΝΤΑΓΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ) και τελος συναντηση με τον συντοπιτη μας Γενικο Γραματεα τροφιμων και προστασιας καταναλωτη Σταμπουλιδη Παναγιωτη με τον οποιο συζητησαμε τα προβληματα που υπαρχουν στην εμπορια των παραγωμενων στην περιοχη μας αγροτικων και κτηνοτροφικων προιοντων.
Θα ηθελα να ευχαριστησω ιδιαιτερα τον κυριο Σταμπουλιδη για την προσωπικη συμβολη του στην ενταξη του εργαστηριου ταυτοποιησης προελευσης των παραγωμενων προιοντων του πρωτογενους τομεα στις εμβληματικες δρασεις του Υπουργειου Αναπτυξης, απο οπου θα χρηματοδοτηθει η μηχανοργανωση και η στελεχωση του.
Το εργαστηριο αυτο θα αποτελεσει θεμελιο λιθο στην δημιουργια ενος ελεγκτικου μηχανισμου για την παταξη των ελληνοποιησεων εισαγωμενων προιοντων του πρωτογενους τομεα. Ηταν παγιο αιτημα εδω και χρονια ολων των συλλογικων και συναιτεριστικων σχηματων της περιοχη μας.
Ο κυριος Σταμπουλιδης αμεσως μετα την συσκεψη που εγινε στην περιφερεια Δυτικης Μακεδονιας παρουσια του Περιφερειαρχη κυριου Κασαπιδη στην οποια τεθηκε το θεμα αυτο ανταποκριθηκε και κατα την επισκεψη μου στο γραφειο του με ενημερωσε για αυτη την θετικη εξελιξη στο αιτημα μας.

 

Back to top button