Κόσμος

Τραμπ: Αποπέμπομαι γιατί έκανα ένα τέλειο τηλεφώνημα

Η αμερικανική Γερουσία εκκίνησε επισήμως την ιστορική διαδικασία της δίκης του Αμερικανού προέδρου με το ερώτημα της καθαίρεσης του.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, έστειλε το επίσημο κατηγορητήριο με το αίτημα της παραπομπής του Αμερικανού προέδρου και σήμερα τα δύο άρθρα παραπομπής του Ντόναλντ Τραμπ αναγνώστηκαν στην ολομέλεια της αμερικανικής Άνω Βουλής.

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τσακ Γκράσλεϊ που προήδρευσε στη συνεδρίαση, κάλεσε τους επτά κατήγορους από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στους οποίους επικεφαλής είναι ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ.

Ο Σιφ ανέγνωσε τα δύο άρθρα παραπομπής.

Η Γερουσία θα καλέσει τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς, που αναμένεται να ορκιστεί σε περίπου δύο ώρες πριν ορκίσει με τη σειρά του τους 100 γερουσιαστές, που θα είναι οι δικαστές.

Ο Ρόμπερτς θα συντονίσει τη δίκη, μόλις την τρίτη στην ιστορία των ΗΠΑ, που αναμένεται να αρχίσει την ερχόμενη Τρίτη 21η Ιανουαρίου.

Η αντίδραση Τραμπ: Αποπέμπομαι γιατί έκανα ένα τέλειο τηλεφώνημα

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέβλεψε σήμερα ότι η δίκη από τη Γερουσία για την καθαίρεσή του θα τελειώσει «πολύ γρήγορα», καταγγέλλοντας και πάλι «ένα κυνήγι μαγισσών».

«Θα πρέπει να τελειώσει πολύ γρήγορα», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος από το Οβάλ Γραφείο.

Ο Τραμπ έγινε ο τρίτος μόλις Αμερικανός πρόεδρος που παραπέμφθηκε, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων τον περασμένο μήνα ενέκρινε τις κατηγορίες ότι καταχράστηκε την εξουσία του ασκώντας πιέσεις στην Ουκρανία να ανακοινώσει μια έρευνα σε βάρος του Δημοκρατικού αντιπάλου του Τζο Μπάιντεν και παρακώλυσε τη λειτουργία του Κογκρέσου.

ΑΠΕ

 

Back to top button