Καστοριά: Έτος Ίωνα Δραγούμη το 2020 (βίντεο – ρεπορτάζ)

Οι Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα ανακήρυξαν το 2020 έτος Ίωνα Δραγούμη

Η ανακοίνωση του συλλόγου:
Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από το 1920, από τότε δηλαδή που, σε μια από τις πιο ανεξήγητες στιγμές του ελληνικού ιστορικού βίου, ο Ίων Δραγούμης έπεφτε χτυπημένος από ελληνικά χέρια. Ο Σύλλογός μας, τη θλιβερή αυτή επέτειο δεν μπορεί να την αγνοήσει.
Γι’ αυτό προγραμμάτισε πέντε (5) ομιλίες με διακεκριμένους ομιλητές, στο πλαίσιο των δράσεων του Σπουδαστηρίου Τοπικής Ιστορίας, οι οποίες θα διαρκέσουν ως τον ερχόμενο Ιούνιο 2020. Το φιλίστορ κοινό θα ενημερώνεται εγκαίρως. Βεβαίως, ο Ίων Δραγούμης είναι μια από τις κεντρικές φυσιογνωμίες του Μακεδονικού Αγώνα.
Όποιος διάβασε το βιβλίο του «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα» διαπιστώνει άμεσα ότι αναφέρεται στην οργάνωση του ένοπλου Μακεδονικού Αγώνα.
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος Παπασταύρος Χρυσόστομος
Ο Γενικός Γραμματέας Λάτσιος Μάρκος
* Γι’ αυτήν την απόφαση και για τις δράσεις του μουσείου από τη νέα χρονιά, μιλάει ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Χρυσόστομος Παπασταύρος, στο ρεπορτάζ της Ελένης Ψωμαδάκη από το δελτίο ειδήσεων του ΔΙΚΤΥΟ1:

 

 

 

Σχολιάστε

Η διευθυνση email σας ΔΕΝ θα δημοσιοποιηθεί(ενημερωθείτε για την πολιτική ανάρτησης σχολίων στο fouit.gr απο εδώ) *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.