ΑγροτικάΚαστοριά

Τι απαντά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στις καταγγελίες της Ολ. Τελιγιορίδου πως η κοπή της πίτας κόστισε 12.000 ευρώ

Η βασιλόπιτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων άναψε… φωτιές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια, το υπουργείο ενέκρινε την δέσμευση πίστωσης ύψους 12.000 ευρώ για την «κάλυψη της δαπάνης της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το προσωπικό και τα στελέχη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ οικ. έτους 2020». Αυτή η κίνηση εξόργισε όπως φαίνεται την πρώην υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ότι «πέρσι η βασιλόπιτα κόστισε μόλις 30 ευρώ».

Λίγο αργότερα, πηγές του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκαθάρισαν ότι
στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκλήθηκαν και οι 750 εργαζόμενοι του υπουργείου σε όλη την Αθήνα, ενώ επισημαίνουν ότι «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο».
Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ): Πέρυσι βασιλόπιτα 30 ευρώ, φέτος 12.000 ευρώ

«Απίστευτα πράγματα. Πέρυσι στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! 12.000 ευρώ! Το επιτελικό κράτος εν δράσει», έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό η κ. Τελιγιορίδου.

Μάλιστα η κ. Τελιγιορίδου ανάρτησε και τη σχετική απόφαση που δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πηγές υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ

Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αφού πηγές του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης επεσήμαιναν ότι στην εκδήλωση προσκλήθηκαν και οι 750 εργαζόμενοι στο υπουργείο και πως το ποσό των 12.000 ευρώ αντιστοιχεί σε 16 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Αναλυτικά οι πηγές του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ανέφεραν:

«Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική. Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο, ένα ποσό το οποίο κύκλοι του υπουργείου χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».
iefimerida.gr

Ολ. Τελιγιορίδου: Απίστευτα πράγματα – Μια πίτα 12.000€ !

Back to top button