Καστοριά

Αναστάσιος Γουγούσης: Ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μου

ΠΑΡΑΘΕΣΗ ,ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΙΑΣ ΕΔΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟΥ 2019.

Έχοντας ηθική υποχρέωση και ευθύνη απέναντι στους πολίτες του νομού Καστοριάς σας ενημερώνω,μετά και από δική σας απαίτηση, για τα γεγονότα που συνέβησαν μετά τις περιφερειακές εκλογές. Έχοντας την ωριμότητα, την εμπειρία και τη γνώση. Με όρεξη για δουλεία και θέλοντας να προσφέρω με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον χωρίς προσωπικές επιδιώξεις. Διακατεχόμενος από μια σύγχρονη νοοτροπία με όραμα και αισιοδοξία φέρνοντας έναν νέο αέρα και νέες, καινοτόμες ιδέες και με προτάσεις έτσι ώστε να αναστραφεί η συνεχής φθίνουσα πορεία του τόπου μας περνώντας σε μια νέα εποχή. Τοποθετώντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και πιστεύοντας στις ανθρώπινες άξιες ως ιατρός και άνθρωπος αποδέχτηκα τον Ιανουάριο του 2019 την πρόσκληση του κ. Κασαπίδη ως επικεφαλή να είμαι υποψήφιος συμβάλλοντας και συμμετέχοντας στην σύνταξη και κατάρτιση του προγράμματος του συνδυασμού ‘’ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ’’ Την 26η Μαΐου 2019 συμμετείχα, όπως προανέφερα, στις περιφερειακές εκλογές με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Γιώργου Κασαπίδη ‘’ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ ».

Ο συνδυασμός ανακηρύσσεται από το ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ με την απόφαση 112/2019 ως επιτυχών και εκλέγομαι τακτικός περιφερειακός σύμβουλος στην Π.Ε. Καστοριάς λαμβάνοντας 2085 σταυρούς προτίμησης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε σε δημόσια συνεδρίαση στο ακροατήριο στην Κοζάνη στις 25 Ιουνίου 2019. Ωστόσο, αφού είχε πρώτα ενημερώσει τον κ.Γιώργο Κασαπίδη,ο κ.Χατζηζήσης Λάμπρος κάτοικος Δεσκάτης Γρεβενών και υποψήφιος με τον ίδιο συνδυασμό ‘’ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ,,του κ.Γιώργου Κασαπίδη στα ΓΡΕΒΕΝΑ, χωρίς να έχω προσωπικά καμία ενημέρωση ή ειδοποίηση ούτε από τον κ.Γιώργο Κασαπίδη,αλλά ούτε από το Πρωτοδικείο ή από κάποιον άλλο του συνδυασμού μας , καταθέτει αίτηση προς το Πρωτοδικείο Κοζάνης στις 28/06/2019,ζητώντας τον επανέλεγχο και επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του Κ.Κ.Ε κ.Χαστά Αθανάσιου ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,, σε Π.Ε Γρεβενών και Π.Ε Φλώρινας.

Μοναδικός σκοπός του ήταν η ανακατανομή των εδρών της περιφέρειας, ώστε να εκλεγεί ο ίδιος ως τακτικός σύμβουλος στα Γρεβενά και να αφαιρεθεί μια έδρα της συμπολίτευσης από την Καστοριά. Στις 08/07/2019 ο Δικαστικός επιμελητής μού επέδωσε και έκπληκτος παρέλαβα έγγραφο κλήσης σε δίκη στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτό, ο κ. Χατζηζήσης από τα Γρεβενά και υποψήφιος με τον ίδιο συνδυασμό ‘’ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΗ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΞΙΕΣ,, του κ.Γιώργου Κασαπίδη ,καταφέρεται εναντίον μου.

Ομοίως καταφέρεται και κατά των εκλεγμένων στα Γρεβενά κ.Λιάμπα Στέργιου με το συνδυασμό του κ.Χαστά Αθανάσιο ‘’ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ,, Κ.Κ.Ε και του Αβραάμ Θεοδωρίδη εκλεγμένου στην Π.Ε. Φλώρινας με το συνδυασμό ‘’ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ,, του κ. Καρυπίδη Θεόδωρου. Μόλις παρέλαβα το έγγραφο επικοινώνησα με τον επικεφαλής του συνδυασμού μας κ.Γιώργο Κασαπίδη και του ανέφερα έκπληκτος το συμβάν. Μετά από συνάντηση με τον κ. Κασαπίδη μου ανέφερε ότι θα ζητήσει από τον κ Χατζηζήση να αποσύρει την ένσταση,γιατί όπως μου είπε ο κ. Κασαπίδης οι εκλογές κερδίζονται στην κάλπη και όχι στα δικαστήρια.

Παράλληλα επικοινώνησα με τον κ. Λιάμπα στα Γρεβενά και μου είπε ότι μίλησε με το κόμμα ( Κ.Κ.Ε) και το κόμμα το Κ.Κ.Ε ασχολήθηκε με το ζήτημα. Ενώ η επικοινωνία με τον κ.Θεοδωρίδη από τη Φλώρινα, όσο κι αν προσπάθησα ήταν αδύνατη.Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 17/07/2019.Ο δικηγόρος μου μού ανέφερε στις 09/07/2019 ότι δεν έχω το δικαίωμα να ζητήσω επανέλεγχο των ψηφοδελτίων,όπως είχε πράξει ο κ. Χατζηζήσης και να υποβάλω αντένσταση ,αφού είχε παρέλθει η προθεσμία,ώστε να υπερασπιστώ δίκαια και με ίσους όρους την έδρα της Καστοριάς.

Στο Δικαστήριο δεν εμφανίζεται κανείς από τους κυρίους Λιάμπα Στέργιου,εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο στα Γρεβενά με το Κ.Κ.Ε, Αβραάμ Θεοδωρίδη,εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο στη Φλώρινα με τον συνδυασμό του κ. Καρυπίδη κατά των οποίων καταφέρεται ο κ. Χατζηζήσης. Γιατί; Αλλά ούτε οι επικεφαλής των συνδυασμών Κασαπίδης Γεώργιος, Καρυπίδης Θεόδωρος, Χαστάς Αθανάσιος οι οποίοι είχαν ενημερωθεί για την ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης και προσκληθεί στο δικαστήριο. Στη αίθουσα του Εφετείου παραβρέθηκα, μόνος μου ως κατηγορούμενος χωρίς την δυνατότητα υπόδειξης ψηφοδελτίων και ισότιμης υπεράσπισης της έδρας της Καστοριάς με τον κ. Χατζηζήση ως κατήγορο. Το δικαστήριο εξέτασε μόνο τα 8 οκτώ ψηφοδέλτια τα οποία κατέθεσε ο κ. Χατζηζήσης και όχι το σύνολο των ψηφοδελτίων του συνδυασμού του Κ.Κ.Ε σε Φλώρινα και Γρεβενά,χωρίς να έχω, όπως προανέφερα τη δυνατότητα κατάθεσης ψηφοδελτίων από την πλευρά μου, ώστε να υπερασπιστώ με ίσους όρους την έδρα της Καστοριάς.

Επειδή ρωτάτε τι έκαναν οι άλλοι ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ από την Καστοριά και η Ν.Ο.Δ.Ε Καστοριάς, σας απαντώ ότι δεν ασχολήθηκε κανείς με το θέμα και δεν επικοινώνησε κανείς μαζί μου. Το Εφετείο με την απόφαση Α1439/2019 στις 7/8/2019 δέχθηκε ότι από τα οκτώ άκυρα ψηφοδέλτια που υπέδειξε ο κ. Χατζηζήσης στη ΠΕ Φλώρινας, χωρίς να έχω και εγώ την ανάλογη δυνατότητα αντένστασης και υπόδειξης ψηφοδελτίων στην ΠΕ Γρεβενών ή ΠΕ Φλώρινας, τα έξι κακώς κρίθηκαν άκυρα από το ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ , και συνεπώς αυτά τα προσέθεσε ως έγκυρα στο αντίστοιχο υπόλοιπο του Συνδυασμού “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ” Κ.Κ.Ε στη Π.Ε Φλώρινας, που από 1448 +6 γίνονται 1454 ψηφοδέλτια, που είναι και το μεγαλύτερο αδιάθετο υπόλοιπο (από εκείνο των 1450 ψήφων), που είχε η “ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Κ.Κ.Ε στην Εκλογική Περιφέρεια Γρεβενών.

Έτσι, ξεκίνησε η “καραμπόλα” με την ανακατανομή των εδρών, με αποτέλεσμα να αφαιρεθεί η έδρα από την Καστοριά και να την πάρει ο κ. Χατζηζήσης στα Γρεβενά και να ανακηρυχτώ πρώτος επιλαχών υποψήφιος του συνδυασμού μου στην Καστοριά.Με τον τρόπο αυτό την έδρα στην Καστοριά κατέλαβε ο κ. Μαρκόπουλος του συνδυασμού του κ. Θεόδωρου Καρυπίδη στη αντιπολίτευση. Ο δε κ. Μαρκοπουλος, αφού μίλησε για δικαίωση, ευχαρίστησε δημοσίως τον κ Χατζηζήση για την ένσταση που υπέβαλε εναντίον μου.

Ένα άλλο ερώτημα που μου θέτετε είναι αν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο ώστε να μη χαθεί η έδρα από την Καστόρια; Η απάντηση είναι ότι είχα το δικαίωμα να προσφύγω στο Συμβούλιο της Επικρατείας όμως για ευνόητους λόγους η προσφυγή από μέρους μου ήταν αδύνατη . Έτσι με αυτόν τον τρόπο η προσπάθεια που έκανα και σεις στηρίξατε και στηρίζετε δε μπόρεσε να ευοδωθεί με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους σας από καρδίας για το έντονο ενδιαφέρον και όσους με στήριξαν με τη ψήφο τους και όσους αυτή την φορά δεν με ψήφισαν … τα συμπεράσματα δικά σας.

Αναστάσιος Γουγούσης

Χειρουργος Ουρολογος- Ανδρολογος

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Περιφερειακό Συμβούλιο: Έχασε την έδρα ο Αναστάσιος Γουγούσης

Ανατροπή στο Εκλογοδικείο – Ο Ναούμ Μαρκόπουλος νέος περιφερειακός σύμβουλος

 

 

Back to top button