Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Καστοριά: Παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών για την εξίσωση των κολεγίων με τα πανεπιστήμια (φωτογραφίες-βίντεο)

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι οι εκπαιδευτικοί της Καστοριάς στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της 3ωρης στάσης εργασίας και του συλλαλητηρίου στη Βουλή που κήρυξαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ αντίστοιχα. Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την αντίθεσή τους και ζήτησαν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου που ψηφίζει σήμερα η κυβέρνηση και συγκεκριμένα του άρθρου 50, που εξισώνει τα πτυχία των κολεγίων με αυτά των πανεπιστημίων, δίνοντας μάλιστα το δικαίωμα στους αποφοιτήσαντες των κολεγίων να δουλέψουν στον χώρο της Εκπαίδευσης.

Το επίμαχο άρθρο του νομοσχεδίου , όπως ισχυρίζονται οι εκπαιδευτικοί , σε συνδυασμό με τη βάση του 10 που δρομολογείται για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και την ελάττωση των εισακτέων σε αυτά, υποβαθμίζει τη δημόσια εκπαίδευση κι εμπορευματοποιεί το κοινωνικό αγαθό της παιδείας. Αντιτάχθηκαν επίσης στο άρθρο 58 που τιμωρεί τους αναπληρωτές με τρίχρονο αποκλεισμό, αν δεν παρουσιαστούν στη θέση τοποθέτησής τους, χωρίς να λαμβάνονται υπόψιν οι εύλογοι προσωπικοί λόγοι που αναγκάζουν πολλές φορές τους εκπαιδευτικούς να μη μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους στον τόπο τοποθέτησής τους.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές της πόλης μας κατέθεσαν τη διαμαρτυρία τους στους Προϊσταμένους της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να τη μεταβιβάσουν στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Παιδείας.

https://www.youtube.com/watch?v=JfZWsF-RdO0

https://www.youtube.com/watch?v=ofKOzRhTVVo

https://www.youtube.com/watch?v=gFy-8u7mCW8

Back to top button