ΕκδηλώσειςΚαστοριά

“ΜΠΟΥΖΕΡΙΑ” είναι το νέο όνομα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τσιπουρογευσιγνωσίας – Όλες οι πληροφορίες για την αναβαθμισμένη φετινή διοργάνωση

Τα “ΜΠΟΥΖΕΡΙΑ” είναι το νέο όνομα του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Τσιπουρογευσιγνωσίας που διοργανώνεται με πολύ μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 4 χρόνια από την ομάδα των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. (Χαβαλέδες ΕΡασιτέχνες ΚΑστοριανοί Τσιπουροπαραγωγοί).

Η εκδήλωση που καθιέρωσε την Καστοριά σαν την πόλη με το καλύτερο τσίπουρο στον κόσμο.

Σε γνωστό στέκι της πόλης, στην παραδοσιακή γειτονιά “Τσαρσί”, 25 ερασιτέχνες διαγωνιζόμενοι -σίγουροι όλοι πρωταθλητές κόσμου- φέρνανε τα τσίπουρά τους, τα καμάρια τους, για να τα δοκιμάσουν και να τα βαθμολογήσουν όλοι, χωρίς κανείς να ξέρει ποιο τσίπουρο είναι από ποιον.
Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7 το απόγευμα, ο λαός (καμμιά 200αριά μεθυσμένοι στο τέλος), έχοντας ψηφίσει με βάση τη γεύση, την επίγευση, το άρωμα και τη διαύγεια, έβγαζαν το νικητή της βραδυάς.
Πρώτος ο “Αρχιτσιπουράς” έπαιρνε βραβείο τη “Χρυσή Τάπα”.
Δεύτερος ο “Τσιπουράς” έπαιρνε βραβείο το “Φελλό”.
Τρίτος το “Τσιπουράκι” έπαιρνε το “Καπάκι”.
Ιδιαίτερο βραβείο στον τελευταίο σε βαθμούς, ο “Φαλός” και στον προτελευταίο το “Αϊδοίο”.
Όλοι ευχαριστημένοι, χαμογελαστοί και σε κατάσταση ανάτασης ψυχής, έδιναν αισιόδοξα ραντεβού για την επόμενη χρονιά, βέβαιοι ότι ο χρόνος μέχρι τότε θα είναι υπέροχος.

Φέτος αποφασίσαμε η εκδήλωση του 2020 να ενηλικιωθεί και να αναβαθμιστεί.
Το Σάββατο και την Κυριακή της Αποκριάς όλο το ξεφάντωμα γίνεται διπλό.
Δυο ημέρες και σε δυο πλέον σημεία στον παραδοσιακό ιστό της πόλης.
Διαγωνιζόμενοι, επισκέπτες, γευσιγνώστες και χαβαλέδες, όλοι ψηφοφόροι, συμμετέχουν και ψηφίζουν. Μεγάλο γλέντι, ζεστή φιλοξενία και υπέροχο φαγητό με δωρεάν το καλύτερο τσίπουρο στη γη.

Ελάτε στην Καστοριά και αγκαλιάστε με την καρδιά σας μια απίθανη εμπειρία.
Θα “ΜΠΟΥΖΕΡΙΑΣΟΥΜΕ” χωρίς φρένο φέτος τις Απόκριες, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, συμμετέχοντας σε ένα μοναδικό διήμερο μαζί με πολλούς φίλους που ξέρουν να ζούνε πραγματικά υπέροχα.

Οι Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. σας περιμένουν στα Καστοριανά “ΜΠΟΥΖΕΡΙΑ”.

Φορέστε την καλύτερή σας διάθεση και ελάτε.

ΧΕΡΚΑΤ: Μεγαλώνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τσιπουρογευσιγνωσίας – Σημαντικές αλλαγές

 

 

Back to top button