Πεντανόστιμη κι εύκολη γλυκιά τραχανόπιτα από τη Νίνα Μπουρλή
ΥΛΙΚΑ:
2 φλυτζάνια σταρένιο γλυκό τραχανά
½ λίτρο νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
½ κουτ. γλυκού σόδα φαγητού
Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι:
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι μέλι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό και σβήνουμε το μάτι χωρίς να πάρουμε την κατσαρόλα από πάνω. Προσθέτουμε τον τραχανά, το βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύοντας συνέχεια για να μη δημιουργηθούν σβώλοι. Το αφήνουμε στην άκρη, μέσα στην κατσαρόλα για λίγο μέχρι να πιεί το νερό.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 36ή 38 βάζουμε τον τραχανά και με το κουτάλι το χαράζουμε κάνοντας σχέδια και το βάζουμε στο φούρνο, στους 180ο βαθμούς, για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι, μέχρι να δέσει.
Όταν σβήσουμε το φούρνο με τον τραχανά, ρίχνουμε το σιρόπι και το ξαναβάζουμε στο σβησμένο φούρνο ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Κ Α Λ Η Σ Α Σ Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α
Νίνα