Καστοριά

Απάντηση του Πέτρου Τόσκου στην ΔΕΗ για τα χρέη της ΔΕΥΑΚ (βίντεο)

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Πέτρος Τόσκος στην απάντηση που έδωσε η ΔΕΗ, για τα χρέη της Επιχείρησης, προς τον βουλευτή Καστοριάς Ζήση Τζηκαλάγια, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου. 

Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκος απέδωσε την διόγκωση του χρέους της ΔΕΥΑΚ πρώτον στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ, που χρεώνει την κατανάλωση ρεύματος στα αντλιοστάσια, με τιμολόγιο οικιακής χρήσης.

Και δεύτερον  στον «Καλλικράτη», όταν οι υπηρεσίες ύδρευσης και τα δίκτυα των Καποδιστριακών Δήμων ενσωματώθηκαν στην ΔΕΥΑΚ, η οποία ανέλαβε να διαχειριστεί αθροιστικά το συνολικό χρέος, που είχε ήδη εκτοξευθεί σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα!

Σε ερώτηση της «Καστοριανής Εστίας» αν έχουν  βάση οι κατηγορίες της ΔΕΗ προς την ΔΕΥΑΚ, για «ασυνέπεια» στην ρύθμιση του χρέους, ο κ. Τόσκος δήλωσε: «Με την προηγούμενη διοίκηση του κ. Φουλιρά, είχαν γίνει κάποιες συναντήσεις με στελέχη της ΔΕΗ στην Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την ρύθμιση του χρέους της ΔΕΥΑΚ και την αποτροπή των διακοπών της ηλεκτροδότησης σε αντλιοστάσια, που ήδη είχαν ξεκινήσει. Με την αλλαγή της κυβέρνησης, σταμάτησαν αυτές οι διαδικασίες. Τώρα το θέμα της διαχείρισης του χρέους ανέλαβε προσωπικά ο δήμαρχος Γιάννης Κορεντσίδης, και εξετάζονται τρόποι για να γίνει μερική διαγραφή του, όταν ο Δήμος αναλάβει να εγγυηθεί για την αποπληρωμή του. Πάντως μέχρι σήμερα, η ΔΕΥΑΚ καταβάλει 30.000 ευρώ κάθε μήνα στην  ΔΕΗ έναντι του χρέους»

kastorianiestia.gr

Απάντηση στον Ζήση Τζηκαλάγια για τα χρέη 5,8 εκατ. ευρώ της ΔΕΥΑΚ στη ΔΕΗ

Back to top button