ΚαστοριάΝεστόριοΠρόσωπα

“Η μάσκα, η πένα και η λύρα” με καλεσμένο τον Δημήτρη Μάνο

Μια παλαιότερη εκπομπή “Η μάσκα, η πένα και η λύρα” του Βαγγέλη Ψειράκη στο Τρίτο Πρόγραμμα με καλεσμένο τον Δημήτρη Μάνο , με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του “Τσακισμένοι Πελαργοί”.

Ο Δημήτρης Μάνος άγει την καταγωγή του από τον Γράμμο. Έχει γράψει θέατρο, ποίηση, πεζογραφία. Ποιήματά του και το θεατρικό του έργο “Έρχομαι τάχυ” έχουν μεταφραστεί στα: Αγγλικά, Γερμανικά και Ρουμάνικα.
Ποιήματά του επίσης έχουν συμπεριληφθεί σε ξένες ανθολογίες Νεοελληνικής ποίησης. Λογοτεχνικά, δοκιμιακά, κριτικά και πολιτικά του κείμενα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς σε εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Αυγή, Βήμα, Αντί, Φωνή, Εστία, Δυτική Νέα κ.λ.π) και σε περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) του κέντρου και της περιφέρειας: (Εκκύκλημα, Παρατηρητής, Εξώπολις, Παρέμβαση, Κηρήθρες, Εντευκτήριο, Οδός Πανός, Ποιείν, Ενεκεν, Reporter.gr, Penna.gr, Times New.gr κ.α.).
Παράλληλα με την συγγραφή ασχολήθηκε, τόσο με το ραδιόφωνο, όσο και με την τηλεόραση όπου επιμελήθηκε και παρουσίασε τις εκπομπές: “Περιθώριο” στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Καστοριάς, “Επί τoν Τύπον των ήλων” στο West TV και “Περιθώριο” στο FLASH TV Δυτικής Μακεδονίας. Για το μυθιστόρημά του “Τσακισμένοι πελαργοί”, έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο, βραβείο “Ευποιίας Λόγου”, από το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης (ΙΝΒΑ).

 

Back to top button