Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Καστοριά: Το ΚΚΕ για το Κέντρο Αποκατάστασης Άργους Ορεστικού

Στις 28 Φλεβάρη λήγει η σύμβαση των 15 συμβασιούχων (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές κλπ) μέσω ΟΑΕΔ και δεν υπάρχει σκέψη έστω για ανανέωση της σύμβασής τους

Η κυβέρνηση της Ν.Δ., συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική υποβάθμισης της δημόσιας υγείας που ακολούθησε και ο ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύει τη λειτουργία του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) Άργους Ορεστικού, ανοίγοντας το δρόμο προς την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Ως γνωστόν, αυτή τη στιγμή το κέντρο λειτουργεί στοιχειωδώς λόγω της πρόσληψης 15 συμβασιούχων (νοσηλευτές, φυσικοθεραπευτές κλπ) μέσω ΟΑΕΔ, η σύμβαση των οποίων λήγει στις 28 Φλεβάρη και καθώς φαίνεται δεν υπάρχει σκέψη έστω για ανανέωση της σύμβασής τους. Το μόνιμο προσωπικό δεν επαρκεί για να λειτουργήσει το κέντρο σε 24ωρη βάση, με τις ελλείψεις να είναι εμφανείς και η λειτουργία του κέντρου να οφείλεται αποκλειστικά στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι.

Η εγκληματική όμως πολιτική τόσο της Ν.Δ. όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται και στο συγκεκριμένο θέμα καθώς ΠΟΤΕ δεν υπήρξε το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό. Στην καλύτερη περίπτωση πηγαινοερχόταν 2 φορές την εβδομάδα ένας φυσίατρος απ’ το Αμύνταιο! Όλες τις υπόλοιπες μέρες και ώρες το κέντρο λειτουργούσε χωρίς! γιατρό. Αυτό συμβαίνει και τώρα, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο οι ασθενείς, καθώς οι νοσηλευτές υποκαθιστούν τους γιατρούς.

Η κοκορομαχία των 2 βουλευτών της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ του νομού δεν θίγει στην ουσία το πρόβλημα, καθώς προσπαθούν να κρύψουν την ταύτισή τους στην ιδιωτικοποίηση της υγείας, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο πεδίο κερδοφορίας για τους ομίλους που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. ως δημόσια δομή θα μπορούσε να αξιοποιηθεί πλήρως, με το απαραίτητο ιατρικό, νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό, βοηθώντας πραγματικά τις λαϊκές οικογένειες και τους ασθενείς, αφού η ιδιωτική περίθαλψη απαιτεί πολλές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Ο λαός της περιοχής να απαιτήσει τώρα ό,τι του ανήκει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και στον τομέα της Υγείας:

  • την άμεση στελέχωση του κέντρου με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό
  • τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
  • την πλήρη αξιοποίηση του κέντρου, ώστε να μην αναγκάζονται οι ασθενείς να καταφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές
  • γενναία αύξηση των κονδυλίων για τη δημόσια υγεία

Τομεακή Επιτροπή Καστοριάς-Βοΐου του ΚΚΕ

 

Back to top button