ευρωπηΚόσμος

«Πέρασε» στην Ευρώπη ο κοροναϊός – Στη Γαλλία τα πρώτα κρούσματα

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε απόψε ότι εντοπίστηκαν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού που προέρχεται από την Κίνα και μέχρι στιγμής δεν είχε «μπει» στην Ευρώπη.

Το πρώτο κρούσμα εμφανίστηκε στο Μπορντό και το δεύτερο στην περιοχή του Παρισιού.

Τα κρούσματα αυτά είναι τα πρώτα επιβεβαιωμένα στην Ευρώπη.

Οι γαλλικές αρχές θεωρούν πιθανό ότι θα υπάρξουν και άλλα κρούσματα.

Κρούσματα του νέου κοροναϊού είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δήλωσε σήμερα στο BBC ο καθηγητής Πολ Κόσφορντ, επίτιμος ιατρικός διευθυντής του οργανισμού Δημόσιας Υγείας Αγγλίας.. Όπως έγινε γνωστό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων σε 14 άτομα που θεωρούνταν ύποπτα να έχουν προσβληθεί από τον ιό, ήταν αρνητικά, ωστόσο, έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε άλλα άτομα.

Ο νέος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 26 ανθρώπους μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Yγείας ονομάστηκε 2019-nCoV.

Πρόκειται για έναν τύπο κοροναϊού με συπτώματα παρόμοια με αυτά των SARS και MERS (του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής που  καταγράφηκε στη Σαουδική Αραβία το 2012). Για τον λόγο αυτό, ο ΠΟΥ και το δίκτυο των ειδικών του ίσως εξετάσουν θεραπείες και εμβόλια κατά του MERS για πιθανή χρήση κατά του νέου κοροναϊού.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η πηγή του κοροναϊού είναι η κατανάλωση κόμπρας, πολύ συνηθισμένο έδεσμα την κινέζικη κουζίνα, ή άλλου φιδιού που είχε μολυνθεί από νυχτερίδα και μετέδωσε τον ιό στον άνθρωπο.

 ΑΠΕ

Back to top button