ΑθλητικάΚαστοριά

Πήρε το ντέρμπι το Βογατσικό κι έφτασε την Πολυκάρπη στην κορυφή (αποτελέσματα – βαθμολογία)

Πρωταθλήτρια χειμώνα η Ομόνοια Βογατσικού – Διπλό κορυφής, 1-2 μετά από 40 χρόνια και με ανατροπή στην αήττητη Πολυκάρπη!

Η σημερινή νίκη για τους κυανοκίτρινους αποκτάει τεράστια βαθμολογική σημασία, βάζοντας, πλέον, σοβαρή υποψηφιότητα για την μεγάλη υπέρβαση, την πολυπόθητη άνοδο για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Γ’ Εθνική.

Η ομάδα της Ομόνοιας παρότι είχε να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον αήττητο μέχρι πρότινος Ηρακλή Πολυκάρπης (είχε το απόλυτο εντός έδρας 5 στα 5) αν βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ 1-0, κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή 1-2, ενώ στάθηκε και τυχερή σε κομβικό σημείο της αναμέτρησης, στο 45’ όταν οι γηπεδούχοι αστόχησαν σε εκτέλεση πέναλτι, που σε αντίθετη περίπτωση, η εξέλιξη στο β’ ημίχρονο να ήταν διαφορετική.
Παράλληλα, το Βογατσικό είχε να αντιμετωπίσει και μία ιδιαίτερα αρνητική παράδοση, αφού είχε μόλις μία νίκη και μία ισοπαλία στις 8 αναμετρήσεις της!

Δηλαδή χρειάστηκε να περάσουν 40 ολόκληρα χρόνια, όταν το 1980 στην πρώτη επίσημη αναμέτρησή τους, η Ομόνοια πέτυχε την μία και μοναδική της νίκη στην Πολυκάρπη, όχι όμως με το σημερινό μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Η νέα ποδοσφαιρική γενιά του Βογατσικού, έδειξε σήμερα τεράστια ψυχικά αποθέματα και απίστευτη αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την αρνητική παράδοση των 40 ετών. Και η σύμπτωση; Kέρδισαν με το ίδιο σκορ, όπως το 1980, 1-2, βάζοντας πλώρη για την άνοδο, ενώ παράλληλα,  πήρε και την ρεβάνς από τον αποκλεισμό στην ημιτελική φάση κυπέλλου (3-2).

Η ομάδα του Νίκου Εμμανουηλίδη γεγονός είναι ότι σε κανένα σημείο του ματς δεν πτοήθηκε και πέτυχε μία παλικαρίσια νίκη, που ήταν και το 5ο διπλό εκτός έδρας, σκορπίζοντας θύελλα ενθουσιασμού, αλλά και συγκινήσεις στους πολυπληθείς φιλάθλους της που την ακολούθησαν και την συμπαραστάθηκαν στο σημερινό ντέρμπι κορυφής.

Από την άλλη πλευρά, ο Ηρακλής που έχει αγωνιστικά προβλήματα, παρότι προηγήθηκε στο ματς, στάθηκε φοβερά άτυχος στην φάση του 45’ που θα μπορούσε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο, όμως, σε γενικές γραμμές έδειξε τις αδυναμίες του σε καθοριστικά σημεία του αγώνα και το γενικότερο πρόβλημα, ότι δεν έχε λύσεις από τον πάγκο, κάτι που όπως αποδείχθηκε δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ντέρμπι και το… πλήρωσε, γνωρίζοντας την 1η του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από 14 αγώνες σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Οι αδυναμίες του μάλιστα φάνηκαν και στο προηγούμενο ματς του πρωταθλήματος με την Κορησό, όπου πέτυχαν μία νίκη δια πυρός και σιδήρου με σκορ 1-2.
Ο Μεγ. Αλέξανδρος Καλλιθέας ήταν και αυτός κερδισμένος της αγωνιστικής, αφού με το «2» στο ντέρμπι κορυφής και σε συνδυασμό με τη νέα του νίκη, 4-0 επί του Νταηλάκη, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, 1 βαθμού από την κορυφή
Τεράστια ευκαιρία για να αποδράσει με το «2» από το γήπεδο του Άργους κόντρα στον Παναργειακό έχασε η Δόξα Κορησού, αφού μέχρι το 92’ ήταν μπροστά στο σκορ 0-1, λεπτό στο οποίο δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης 1-1, αποσπώντας τελικά τον βαθμό της ισοπαλίας.
Βαθμολογική ανάσα για τον Γράμμο Μαυροχωρίου ο οποίος μετά από τρεις αγωνιστικές επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας άνετα με σκορ 4-0 της ΑΕ Βιτσίου, βελτιώνοντας την βαθμολογική του θέση.
Ένταση και  νεύρα είχαμε στο ματς Δόξα Αμπελοκήπων – Γραμμοχώρια με τα ελάφια να επικρατούν με σκορ 2-3, βάζοντας φρένο στη αρνητική παράδοση των τελευταίων 4 ετών (αγνοούσαν το τρίποντο από το 2014, 2-3 και πάλι), ενώ αντίθετα οι μαυραετοί  ολοκλήρωσαν τον α’ γύρο του πρωταθλήματος χωρίς  νίκη εντός έδρας (έχουν τρία «2» εκτός).
Βαθμούς, γκολ, όχι όμως και εντυπώσεις μοιράστηκαν Πεντάβρυσος και Κάστωρ στη σημερινή τους αναμέτρηση, που έληξε ισόπαλη με σκορ 1-1. Οι γηπεδούχοι που συμπλήρωσαν 5 ματς χωρίς νίκη, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, κατάφεραν να ισοφαρίσουν, ωστόσο, όμως δεν αξιοποίησαν την υπεροχή τους στο β’ ημίχρονο, χάνοντας δύο πολύτιμους βαθμούς, κόντρα στη νεανική ομάδα του Κάστορα, που πήρε την πρώτη της ισοπαλία εκτός έδρας.

Αποτελέσματα 11ης Αγωνιστικής

Γράμμος Μαυροχωρίου – Α.Ε. Βιτσίου 4-0

Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Α.Σ. Νταηλάκης 4-0

Ηρακλής Πολυκάρπης  – Ομόνοια Βογατσικού  1-2

Δόξα Αμπελοκήπων – Α.Ε. Γραμμοχωρίων 2-3

Παναργειακός – Δόξα Κορησού 1-1

Α.Σ. Πενταβρύσου – Α.Ο. Κάστωρ 1-1

 

Βαθμολογία

1) Ομόνοια Βογατσικού 28

2) Ηρακλής Πολυκάρπης 28

3) Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας 27

4)  Παναργειακός  20

5)  Α.Σ. Νταηλάκης 16

6)  Γράμμος Μαυροχωρίου 14

7) Α.Ε. Γραμμοχωρίων 13

8) Α.Σ. Πενταβρύσου 12

9) Δόξα Κορησού 12

10) Δόξα Αμπελοκήπων 10

11) Α.Ο. Κάστωρ 7

12) Α.Ε. Βιτσίου 0

 

Επόμενη 12η Αγωνιστική        

Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας – Α.Ε. Βιτσίου

Γράμμος Μαυροχωρίου – Ηρακλής Πολυκάρπης

Α.Σ. Νταηλάκης – Δόξα Αμπελοκήπων

Ομόνοια Βογατσικού – Παναργειακός

Α.Ε. Γραμμοχωρίων – Α.Σ. Πενταβρύσου

Δόξα Κορησού – Α.Ο. Κάστωρ

sentranews.gr

 

 

 

 

 

Back to top button