ΑθλητικάΚαστοριά

Πριν 40 χρόνια το μοναδικό “2” της Ομόνοιας Βογατσικού στην Πολυκάρπη! (μεγάλο αφιέρωμα)

Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ των ομάδων Ηρακλής Πολυκάρπης – Ομόνοια Βογατσικού, αναμφίβολα, είναι αυτό που “κλέβει” την παράσταση στα ματς της 11ης και τελευταίας αγωνιστικής του Α’ γύρου για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Πρόκειται για ένα μεγάλο παιχνίδι, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών φιλάθλων, αφού το τελικό αποτέλεσμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για την μετέπειτα πορεία των δύο ομάδων, ενώ παράλληλα με την λήξη του α’ γύρου, θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής χειμώνα.

Ο γηπεδούχος Ηρακλής Πολυκάρπης, δείχνει να μην τον… ζαλίζει η κορυφή της βαθμολογίας και με τον… αέρα του πρωτοπόρου, του αήττητου, καθώς και με “όπλο” την εξαιρετική θετική παράδοση που έχει, θα επιδιώξει μία ακόμη νίκη κόντρα στο Βογατσικό, από το οποίο βρίσκεται στο+3 και που θα τον διατηρήσει αήττητο στο ρετιρέ της βαθμολογίας.
Οι πράσινοι έχουν το απόλυτο στην έδρα τους (5 νίκες σε ισάριθμα ματς), και συνολικά 9 νίκες και 1 ισοπαλία (με Καλλιθέα εκτός έδρας), διαθέτοντας την παραγωγικότερη επίθεση με 32 γκολ. Μάλιστα εντός έδρας, έχουν πετύχει τα περισσότερα (23), ενώ δέχθηκαν μόλις 1 γκολ.

Γεγονός είναι ότι φέτος ο Ηρακλής, ο οποίος για μία ακόμη χρονιά έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δείχνει αποφασισμένος για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, την οποία αγνοεί εδώ και 27 χρόνια (το 1993 ήταν η τελευταία χρονιά που πανηγύρισε τον τίτλο και ανήλθε στην Δ’ Εθνική).

Ενθουσιασμός και δίψα για διάκριση υπάρχει και  στον θεσμό του κυπέλλου, αφού και εκεί έχει προκριθεί στην ημιτελική φάση, ενώ συνολικά μαζί με τα 4 ματς του κυπέλλου, μετράει φέτος 13 νίκες, η δε τελευταία φορά που γνώρισε την ήττα ήταν στο περσινό πρωτάθλημα στις 18 Μαΐου 2019, την τελευταία αγωνιστική εντός έδρας από τον Παναργειακό με σκορ 1-4.

Από την άλλη πλευρά η πανίσχυρη και φιλόδοξη φέτος Ομόνοια Βογατσικού, αποτελεί αναμφίβολα την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.
Οι κυανοκίτρινοι αποκτώντας εμπειρία από την πολύ καλή παρουσία τους τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, πραγματοποιούν μία εξαιρετική πορεία και δείχνουν διψασμένοι για διάκριση, αλλά και αποφασισμένοι να κάνουν την μεγάλη υπέρβαση και να πανηγυρίσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την πολυπόθητη άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Γνωρίσουν ότι το σημερινό ματς κόντρα στον πρωτοπόρο Ηρακλή Πολυκάρπης, είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό την μετέπειτα πορεία τους.
Οι αρκούδες βρίσκονται στην 2η θέση με διαφορά 3 βαθμών από τον αντίπαλό τους, ενώ στη μέχρι τώρα πορεία τους έχουν να επιδείξουν 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα. Μάλιστα, η ήττα που τους στοίχισε τους 3 βαθμούς, ήταν αναπάντεχη (3-2 στην Κορησό), ενώ διαθέτουν την 2η παραγωγικότερη επίθεση με 30 γκολ, ωστόσο, όμως αμυντικά βρίσκονται στην 4η θέση, με 10 γκολ

Στα 5 ματς που έχουν δώσει εκτός έδρας, σημείωσαν 4 νίκες και έχουν την παραγωγικότερη επίθεση με 14 γκολ.
Το πρωτάθλημα για την ομάδα της Ομόνοιας αποτελεί μονόδρομο για διάκριση, αφού στον θεσμό του κυπέλλου, είχαν αποκλειστεί στην προημιτελική φάση, από τον  σημερινό τους αντίπαλο με σκορ 3-2.
Βαμμένη «πράσινη» η προϊστορία με Ομόνοια Βογατσικού

Αν και πρόκειται για δύο ιστορικές ομάδες, η προϊστορία τους είναι σχετικά φτωχή, αφού έχουν αναμετρηθεί συνολικά μόλις 8 φορές, εκ των οποίων οι 6 από αυτές ήταν για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας και οι υπόλοιπες 2 για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ωστόσο, ο Ηρακλής Πολυκάρπης έχει τον πρώτο λόγο, αφού έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία εξαιρετική παράδοση στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. μετρώντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, ενώ εντυπωσιακός είναι και ο συντελεστής τερμάτων για τους «πράσινους» με τέρματα 29 υπέρ – 9 κατά!
Χαρακτηριστικό δε είναι το γεγονός ότι και στα 8 ματς τα σκορ ήταν διαφορετικά…

Πριν 40 χρόνια το μοναδικό “2” της Ομόνοιας Βογατσικού στην Πολυκάρπη!

Η ομάδα της Ομόνοιας έχει καταφέρει αποδράσει με το τρίποντο από το γήπεδο της Πολυκάρπης, μόλις μία φορά στις 8 αναμετρήσεις της. Και αυτή ήταν το 1980, στην πρώτη μάλιστα επίσημη αναμέτρησή τους, στην οποία η νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Βογατσικού, είχε μία εξαιρετική ομάδα (τερμάτισε 5η), επιβλήθηκε με σκορ 1-2, ενώ την ίδια περίοδο η Πολυκάρπη τερμάτισε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας, ωστόσο, όμως, παρέμεινε, εξαιτίας αύξησης των ομάδων στην Α’ κατηγορία (από 14 σε 16).

Αυτή ήταν και η μοναδική εκτός έδρας νίκη που πέτυχε το Βογατσικό στην Πολυκάρπη, πριν από 40 χρόνια. Έκτοτε, ακολούθησαν 5 σερί νίκες της Πολυκάρπης και μία ισοπαλία με το αγγλικό σκορ 3-3 το 2018, σε ένα συναρπαστικό ματς με πολλές ανατροπές.

Επίσης, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν και στον 40ο Τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Καστοριάς (2017-2018), με τον Ηρακλή να επικρατεί με σκορ 2-1, κατακτώντας για πρώτη φορά το τρόπαιο, ενώ και φέτος συναντήθηκαν στην προημιτελική φάση Κυπέλλου, με τους πράσινους να επικρατούν με 3-2.

sentranews.gr

 

Back to top button