Η κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου “Ορεστίς” (φωτογραφίες)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ” Βασίλειος Αβραμίδης” του κτηρίου ” Δωρεάς Δαμιανού Δουμα ” της Ορεστίδος, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η Κοπή της Βασιλόπιτας του συλλόγου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πατέρας Λεωνίδας και τ΄΄τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, η Περιφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτ. Μακεδονίας κ. Καλι Κυριακίδου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ντίνα Σταρυροπούλου, η σύζυγος του μεγάλη ευεργέτη της ” Ορεστίδος Δαμιανού Δούμα, κ. Αγγέλα Δούμα,η Προϊσταμένη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καστοριάς κ. Ανδρομάχη Σκρέκα, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου ΄κ. Μαγγιλιώτου Ειρήνη , η Πρόεδρος της “Κυζίκου” κ. Κλειώ Μουτιάδου, αντιπροσωπεία μελών του Δ.Σ της Ευξείνου Λέσχης και πλήθος μελών και φίλων της “Ορεστίδος”.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Αδάμ ευχήθηκε εκ μέρους του Δ.Σ καλή και ευλογημένη χρονιά, ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία καθώς και εκπλήρωση όλων των στόχων .Για τον σύλλογο και τον τόπο μας, να είναι άλλη μία επιτυχημένη και δημιουργική χρονιά προς όφελος των μελών μας και των συμπολιτών μας.
Πραγματοποίησε έναν ευσύνοπτο απολογισμό από την πλούσια και πολυσχιδή δραστηριότητα της Ορεστίδος για τον περασμένο χρόνο και παρουσίασε επιγραμματικά τις εκδηλώσεις του συλλόγου για το πρώτο εξάμηνο του 2020, ευχαριστώντας τον Δήμο Άργους Ορεστικού και τον Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, για την άριστη και αγαστή συνεργασία, καθώς και για την συν αντίληψη στα θέματα του πολιτισμού που έχει δώσει όλα αυτά τα χρόνια υπέροχες εκδηλώσεις, που τοποθετούν την πόλη μας στην πρωτοπορία του πολιτισμού σε περιφερειακό επίπεδο.
Ευχαρίστησε δε και όλους τους συλλόγους και φορείς για την συνεργασία τους.
Ανέφερε δε ακολούθως ότι …”Το 21ο Διεθνές Χορωδιακό φεστιβάλ έχει προγραμματισθεί για το τριήμερα 12-13 & 14 Ιουνίου 2019 και θα αφιερωθεί στα 95 χρονα του παγκοσμίου φήμης Έλληνα συνθέτη Μίκη θεοδωράκη. Πρόθεση των διοργανωτών, Ορεστίδος και Δήμου είναι την τελευταία μέρα του ΦΕΣΤΙΒΆΛ να ανεβάσουμε το έργο του διακεκριμένου Μαέστρου Παναγή Μπαρμπάτη: «Ο Χορωδιακός και λυρικός Μίκης Θεοδωράκης με συμφωνικό τρόπο», έτσι όπως αυτό ανέβηκε στην ιστορική συναυλία «Ολη η Ελλάδα για τον Μίκη» στο καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Σταδίου στις 17/6/2017, με χίλιους χορωδούς από όλη την Ελλάδα. Το έργο αυτό θα σμίξει τις ελληνικές και ξένες χορωδίες , υπό την συνοδεία συμφωνικής ορχήστρας και την συμμετοχή διακεκριμένων λυρικών και λαϊκών ερμηνευτών. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι οι διακεκριμένες χορωδίες του εξωτερικού που θα συμπράξουν με τους Έλληνες καλλιτέχνες, θα αποδώσουν μέσω του έργου αυτού τους Έλληνες ποιητές στην ελληνική γλώσσα αναδεικνύοντας έτσι την πόλη του Αργους Ορεστικού αλλά και όλη την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας σε τόπο ανάδειξης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού σε διεθνές επίπεδο.
Αυτό το μεγάλο εγχείρημα φυσικά θα εξαρτηθεί από το ύψος της χρηματοδότησης μας.”
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά, αναφέρθηκε στην συνεργασία του Δήμου τόσο με τον σύλλογο της Ορεστίδος, όσο και με τους άλλους συλλόγους της πόλης μας , που έχει οδηγεί σε ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης μας και των κατοίκων μας και ανέφερε ότι καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του 21ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ, τονίζοντας ότι ο Δήμος έχει ψηλά τον πήχη των πολιτιστικών θεμάτων και αγωνίζεται για τα δύσκολα, αλλά σημαντικά.
Επίσης στον χαιρετισμό της κ. Κάλι Κυριακίδου τόνισε τον σημαντικό ρόλο της Ορεστίδος στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας και υποσχέθηκε κάθε βοήθεια για την χρηματοδότηση του Χορωδιακού μας Φεστιβάλ.
Τέλος στον χαιρετισμό της η Αγγέλα Δούμα τόνισε την χαρά της που βρίσκεται σήμερα κοντά μας,επανέλαβε την ικανοποίησαν της για τις δραστηριότητες που αναπτύσσει ο σύλλογος στο κτήριο της δωρεάς του αειμνήστου συζύγου της Ιατρού Δαμιανού Δούμα, ενώ παρουσίασε και το δώρο που προσφέρει στον/στην τυχερή της Κοπής της Βασιλόπιτας το οποίο για φέτος ήταν ένα πολύτιμο “έθνικ” κολιέ”
Τυχερή της φετινής Κοπής ήταν η Χορωδός του συλλόγου κ. Ναυσικά Πασχαλοπούλου, η οποία και παράλαβε το μπούτι κόσμημα. Της ευχόμαστε νάναι τυχερή όλο του 20120 με υγεία και πάντα καλλικέλαδη!

 

 

 

 

 

shares