ΑθλητικάΚόσμος

Σκοτώθηκε σε πτώση ελικοπτέρου ο θρύλος του NBA Κόμπι Μπράιαντ

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό με την τραγική κατάληξη που είχε ο Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε σημερινή συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια, όπως μετέδωσε το TMZ Sports!

O αστέρας του ΝΒΑ ταξίδευε μαζί με το λιγότερο ακόμη 3 επιβάτες, όταν το προσωπικό του ελικόπτερο κατέπεσε, συνετρίβη και στη συνέχεια τυλίχθηκε στις φλόγες. Οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους, ενώ η σύζυγος του, Βανέσα Μπράιαντ, δεν ήταν μεταξύ αυτών. Αυτή τη στιγμή γίνεται έρευνα για τους λόγους της συντριβής.

Το ελικόπτερο ήταν χρόνια τώρα -από την εποχή που αγωνιζόταν στους Λ.Α. Λέικερς- η πρώτη επιλογή του Κόμπι Μπράιαντ για τα ταξίδια του.

Ο Μπράιαντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών, ενώ από το 2001 ήταν παντρεμένος με την Βανέσα Μπράιαντ, με την οποία απέκτησαν τέσσερις κόρες, τις Τζιάνα, Νατάλια, Μπιάνκα και τη νεογέννητη Κάπρι.

Ο «Black Mamba» συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων παικτών του στην Ιστορία του ΝΒΑ, με 18 all star εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της 20χρονης καριέρας του στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, όπου θήτευσε αποκλειστικά στους Λος Άντζελες Λέικερς. O Μπράιαντ είχε επιλεγεί στον πρώτο γύρο του ντραφτ του 1996, ενώ στην τροπαιοθήκη του ξεχωρίζουν 5 πρωταθλήματα ΝΒΑ, 2 τίτλοι MVP τελικών και ένας κανονικής περιόδου (2008), και δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τις ΗΠΑ.

Μεταξύ των τιμών που του είχαν αποδόσει οι Λέικερς, ήταν η απόσυρση των φανέλων του με το Νο8 και το Νο24, κάτι που δεν είχαν επαναλάβει για κανέναν παίκτη στην ιστορία τους.

Το όνομα του Κόμπι Μπράιαντ, κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια του μπάσκετ, κερδίζοντας το 2018 το Όσκαρ στην ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους (ο ίδιος ήταν σεναριογράφος και ηθοποιός), «Dear Basketball».

ΘΟΔΩΡΗΣ ΨΩΜΑΣ

ΑΠΕ

 

 

Back to top button