ΓούναΚαστοριάτελευταίες ειδήσεις

Ανακατασκευή vintage παλτού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τη Χριστίνα Λιάνα (φωτογραφίες)

Στα πλαίσια της εκδήλωσης «This is Fur»  που διοργανώθηκε από την Fur Europe και πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Βρυξελλών στις 21-23 Ιανουαρίου 2020,  με στόχο να παρουσιάσει τον κλάδο της γούνας στους νεοεκλεγμένους βουλευτές και στα θεσμικά όργανα, είχα την τιμή να μου γίνει πρόταση από την Fur Europe να συμμετάσχω στην ομάδα της και να αναλάβω την ανακατασκευή (remodeling),  ενός vintage παλτού ζωντανά μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον σταντ της Fur Europe κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της εκδήλωσης.

Σκοπός του remodeling ήταν να παρουσιάσουμε ζωντανά στους επισκέπτες της εκδήλωσης πώς είναι εφικτό να μετατραπεί ένα παλιό μινκ παλτό  ( ως το πιο αντιπροσωπευτικό της  ευρωπαϊκής αγοράς) σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο, έχοντας ως στόχο την μετάδοση του μηνύματος της βιωσιμότητας του κλάδου.

Το παλτό ήταν σε άριστη κατάσταση τόσο εσωτερικά και  εξωτερικά γεγονός που επέτρεψε την ανακατασκευή  και  την  μετατροπή του σε ένα νέο πιο νεανικό μοντέλο, προκαλώντας θετικές εντυπώσεις στους επισκέπτες του σταντ.

Παράλληλα, στα πλαίσια της επαναχρησιμοποίησης ακόμα και των μικρών κομματιών (τα οποία συνήθως πετιούνται), δημιουργήθηκε  μια σειρά από αξεσουάρ , που ως δίκαιοι πρεσβευτές της γούνας και των  δυνατοτήτων  της, δώσανε και  αυτά την πινελιά τους στο  μήνυμα βιωσιμότητας.

Θα ήθελα να ευχηθώ στην αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας, που μας εκπροσώπησε επάξια σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα μέσα από τον δικό της αγώνα στην εκδήλωση This is Fur.

Μετά τιμής,

Λιάνα Χριστίνα    

 

 

 

Back to top button