ΓούναΚαστοριά

Σύσκεψη στο Επιμελητήριο Καστοριάς για τον κοροναϊό – Η πρώτη μεγάλη δημοπρασία γουνοδερμάτων έχει ακυρωθεί


Δεκατρείς γουνοποιητικές εταιρίες έχουν προγραμματίσει να λάβουν μέρος στη μεγάλη έκθεση στο Χονγκ Κονγκ στα τέλη Φεβρουαρίου. Όμως το θέμα της επιδημίας του κοροναϊού ανησυχεί  τους γουνοποιούς που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Αύριο στις 12:00 το μεσημέρι, στο Επιμελητήριο Καστοριάς θα γίνει σύσκεψη για να παρθούν αποφάσεις για το τι θα πρέπει να γίνει, καθώς σύντομα τα γουναρικά θα πρέπει να αποσταλούν στην Κίνα.
Η πρώτη μεγάλη δημοπρασία γουνοδερμάτων ήδη έχει ακυρωθεί λόγω του κοροναϊού, μιας και η πλειονότητα των αγοραστών είναι Κινέζοι.
Μιλώντας σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καστοριάς κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης στον Χρήστο Νατσούλη στο Ράδιο ΑΝΤΕΝΝΕΣ ανέφερε:
«Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστές οι προθέσεις των γουνοποιών για την έκθεση του Χονγκ Κονγκ, όμως όσο περνούν οι ημέρες γίνονται όλο και πιο αρνητικοί. Τα χρήματα για τη συμμετοχή έχουν προκαταβληθεί, αν η έκθεση πραγματοποιηθεί, όσοι δεν πάνε θα τα χάσουν. Εμείς θα κάνουμε τις προσπάθειες για να επιστραφούν τα χρήματα, για όσους τελικά δεν θα θελήσουν να συμμετάσχουν. Οι αεροπορικές εταιρίες άρχισαν να επιστρέφουν χρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι προθέσεις των διοργανωτών της έκθεσης.»

 

 

 

Back to top button