ΑθλητικάΆργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Δάκρυα χαράς από τους παλαίμαχους της Ομόνοιας Βογατσικού

Η Ομόνοια Βογατσικού γράφει την δική της ιστορία, αφού με την πορεία των τελευταίων ετών, έχει σημειώσει πολύ σημαντικές επιτυχίες στην ιστορία της

Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν κατά την διάρκεια κοπής βασιλόπιτας της ΑΠΕΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΒΟΓΑΤΣΙΚΟΥ.

Μια εκδήλωση που έγινε μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και χαράς μιας και η ομάδα της Ομόνοιας, για πρώτη φορά στην  πολυετή ιστορία της κατέκτησε την προηγούμενη αγωνιστική τον τίτλο της πρωταθλήτριας  χειμώνα, απολαμβάνοντας την μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Καστοριάς. Αναμφίβολα η πορεία της Ομόνοιας Βογατσικού τα τελευταία χρόνια σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει εκπλήξει ευχάριστα το ποδοσφαιρικό στερέωμα του νομού. Πορεία συνεχώς ανοδική, που αποτελεί προϊόν, συστηματικής προσπάθειας και πολύ προσωπικής δουλειάς, οργάνωσης, διάθεσης και δίψας για διάκριση από τους νέους ανθρώπους που έχουν αναλάβει τα ηνία της ομάδας.

Η Ομόνοια γράφει την δική της ιστορία, αφού με την πορεία των τελευταίων ετών, έχει σημειώσει πολύ σημαντικές επιτυχίες στην ιστορία της, με την κατάληψη της 5ης θέσης τα δύο τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα και την ιστορική συμμετοχή της στον Τελικό Κυπέλλου το 2018.

Ωστόσο, ο ενθουσιασμός και η δίψα για νέες διακρίσεις συνεχίζονται και φέτος, αφού η ομάδα έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη και για πρώτη φορά διεκδικεί με αξιώσεις να κάνει την μεγάλη υπέρβαση, την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Άλλωστε για τον λόγο αυτόν, οι κυανοκίτρινοι προχώρησαν πρόσφατα στην ενίσχυση της ομάδας με τρεις πολύ σπουδαίες μεταγραφές, ευελπιστώντας ότι τελικά θα καταφέρουν να κάνουν το όνειρο πραγματικότητα και να γράψουν το όνομά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία τους.

Συμπαραστάτης σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης της ομάδας, είναι ασφαλώς ο φίλαθλος κόσμος, ο οποίος  διψάει για καλό ποδόσφαιρο και θέαμα και σε κάθε ματς κάνει αισθητή την παρουσία του. Ποδοσφαιριστές και διοίκηση μέχρι τώρα τους έχουν ανταμείψει και με το παραπάνω, αφού πέρα από το θέαμα που προσφέρουν και με τα θετικά αποτελέσματα τους, έχουν φέρει φέτος τον σύλλογο σε ιστορικά βαθμολογικό σημείο, διεκδικώντας σοβαρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η φετινή πορεία της ομόνοιας δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Είναι η ανταμοιβή των κόπων και της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλει κυρίως η διοίκηση που έχει επωμιστεί και το υψηλό οικονομικό βάρος, προκειμένου να έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα αξιόλογο σύνολο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, μιας και στην περιοχή ή στο χωριό δεν υπάρχουν παιδιά, όπως τα παλιά χρόνια για να συμμετέχουν στην ομάδα και αυτό το μειονέκτημα είναι που αναγκάζεται να… πληρώνει η ομάδα της Ομόνοιας.
Αυτή λοιπόν η όλη προσπάθεια έγινε αντιληπτή κατά την κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου, όπου μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν και φίλοι της ομάδας, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, αλλά και παράγοντες.

Η συγκίνηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, γιατί η πορεία της ομάδας τους έφερε αναμνήσεις του παρελθόντος, όπως το 1980, όταν η Ομόνοια Βογατσικού με γηγενείς μάλιστα ποδοσφαιριστές είχε δημιουργήσει μία πολύ δυνατή ομάδα, καταλαμβάνοντας την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας, θέση που αποτελεί και την κορυφαία στην μέχρι τώρα ιστορία του συλλόγου. Όλοι όμως ευχήθηκαν η νέα ποδοσφαιρική γενιά της Ομόνοιας Βογατσικού να σπάσει φέτος το δικό τους ρεκόρ και να απολαύσουν την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Όλοι τους συγκινημένοι, με δάκρυα χαράς, βλέποντας με μεγάλη χαρά τους συνεχιστές της ιστορίας του συλλόγου, νέους ανθρώπους με όραμα και όνειρα στην διοίκηση, προπονητής και αξιόλογους ποδοσφαιριστές να δείχνουν αποφασισμένοι να κάνουν φέτος το όνειρο πραγματικότητα.

sentranews.gr

Back to top button