Καστοριά – συνταγή: Κεμπάπ πολίτικο

Κεμπάπ πολίτικο και μερακλίδικο από τον Σεφ Βασίλη Καρανικόλα

 

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κιμάς ( 300 γρ. αρνί, 700γρ. μοσχάρι)
  • 8 γρ. αλάτι ψιλό
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 1 κ.τ.σ. γιαούρτι κατά προτίμηση πρόβειο
  • 1/2 κ.τ.γ. ζάχαρη κρυσταλική
  • 1 κ.τ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.τ.γ. σουμάκι
  • 1/2 κ.τ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.τ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1/2 κ.τ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 κ.τ.γ. ρίγανη
  • 1/3 κ.τ.γ. κανέλα
  • λίγο ελαιόλαδο για το λάδωμα στα σουβλάκια

για το σερβίρισμα

  • πίτες
  • ψητή τομάτα
  • ψητή πράσινη πιπεριά (οι μερακλήδες καυτερή!)
  • μαριναρισμένο λευκό κρεμμύδι σε φέτες
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός

 

Εκτέλεση, οδηγίες για το σερβίρισμα, πώς θα ετοιμάσουμε το πλιγούρι και tips στο kitchenvillage.gr

 

 

 

 

 

κοινοποίηση

shares