Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Τρουφάκια σοκολάτας με ουίσκι

Τρουφάκια σοκολάτας με ουίσκι από την Ελεάννα Βλαχοπούλου

ΥΛΙΚΑ
180 γρ κουβερτούρα
180 γρ κρέμα γάλακτος
700 γρ κέικ(οτιδήποτε σας έχει περισσέψει, ακόμα και έτοιμο)
100 γρ ουίσκι
40 γρ κακάο
200 γρ τρούφα για επικάλυψη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε την σοκολάτα σε κομμάτια σε ένα μπόλ Σε ενα κατσαρολάκι ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφού πάρει μια βράση την χύνουμε επάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε  πολύ καλά μέχρι να λιώσει.Κόβουμε το κέικ σε μικρά κομμάτια και προσθέτουμε σε αυτό το ουίσκι, την κρέμα σοκολάτας, το κακάο και ανακατεύουμε είτε με το μίξερ είτε με μια σπάτουλα σιλικόνης.Βάζουμε το μέιγμα στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει.Πλάθουμε μικρά τρουφάκια και τα ρολάρουμε επάνω στην τρούφα.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

erasitexnies.blogspot.com

 

 

 

 

Back to top button