Ικανοποίηση Παναγιώτη Κώττα για τις τελευταίες εξελίξεις στο φυσικό αέριο

Με απόλυτη ικανοποίηση παρακολουθούμε τις εξελίξεις για την κατασκευή δικτύων φυσικού αερίου στις ΠΕ Καστοριάς και Γρεβενών και την απόφαση του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπιδη τελικά να κάνει το αυτονόητο και να προχωρήσει τις διαδικασίες όπως ακριβώς είχαν δρομολογηθεί από την προηγουμένη περιφερειακή αρχή Καρυπίδη.
Εδώ και 6 μήνες οι σκληρές αντιπαραθέσεις στο Περιφερειακό συμβούλιο έπιασαν τόπο.
Η επιμονή μας για το θέμα, και η καταλυτική συνδρομή και των δημάρχων Άργους Ορεστικού και Γρεβενών, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να ξεχωρίσουν τα δύο έργα, της Ποριάς και του Περδίκκα και να χαλάσουν τα σχέδια του διορισμένου διευθύνοντα συμβούλου της ΔΕΔΑ, ο οποίος ήρθε στο ΠΣ της περιφέρειας μας, εκτός όλων των άλλων και για να μας ειρωνευτεί.
Τελικά ζούμε ή δε ζούμε σ’ αυτήν την περιφέρεια κε Τσάκα;
Παναγιώτης Κώττας

——————————————————-

Ακολουθεί ρεπορτάζ για τις εξελίξεις από το flash-tv.gr:

Σε αλλαγή πλεύσης η διοικηση της ΔΕΔΑ και σε αντιδιαστολή με όσα ισχυριζόταν στο έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας ο Διευθυνων Συμβουλος της κ. Τσακας, ξεκιναει με ιδία κεφάλαια , (δανεισμο απο ελληνικη τραπεζα 2,7 εκ. €) την συμμετοχη της στην κατασκευη των δικτυων σε Καστορια, Αργος Ορεστικό, Μανιακοι και Γρεβενα. Σε δευτερο χρόνο θα γινει η ένταξη αρκετων ή και όλων των επιμέρους εργων σε άξονες ΕΣΠΑ.

Παρακολουθήστε τους επίμαχους διαξιφισμούς του τότε έκτακτου Περιφεριακού Συμβουλιου για το φυσικό αέριο στα παρακάτω δύο βίντεο:

Επίσης οι Δήμαρχοι Αργους Ορεστικου και Γρεβενων φαίνεται να έχουν αποσπάσει την διαβεβαίωση απο την Διοικηση ΔΕΔΑ οτι τα Δικτυα τους (τα οποία σαν έργα ειναι ώριμα απο την προηγουμενη Περιφερειακη Αρχη)  θα προηγηθουν εναντι ολων των νέων (των Ενεργειακων Δημων) που σχεδιαζόνται απο την αρχή ). Στο ιδιο μηκος κυματος και ο Περιφερειαρχης κ Κασαπίδης  μετά απο δεσμευση του στην πρόταση του κ. Καρυπίδη στο στο Εκτακτο περιφερειακο συμβουλιο που ειχε πραγματοποιηθει.

Εντος του 2020 ολοκληρωνονται ολες οι διαδικασιες απο ΔΕΔΑ, ΔΕΣΦΑ και ξεκινουν τα έργα εντος του 2021.

Για δικαίωση μιλάνε οι Δήμαρχοι Αργους Ορεστικου και Γρεβενών κ.κ. Κεπαπτζόγλου , Δασταμάνης .

Δικαίωση και όλων των προσπαθειων της προηγουμενης Περιφερειακης Αρχής και του κ. Καρυπιδη προσωπικά  που “ετρεξε” τα έργα αυτά απο το μηδεν. 

(Ομιλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς για το Φυσικό Αέριο. 29-1-2018)

Παρακολουθήστε και την εισήγηση στο χθεσινο Δημοτικο Συμβούλιο Γρεβενών του κ. Δασταμάνη :

flash-tv.gr