Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Brownies σοκολάτας με dulce de leche

Μοσχομυριστά και άκρως γευστικά μπράουνι με ρευστό dulce de leche από τον Σταύρο Βελλίδη

Υλικά

9 μερίδες

  1. 200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert 52% κακάο
  2. 115 γρ. ανάλατο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας (Όλυμπος)
  3. 25 γρ. κακάο Nestle Dessert
  4. 3 μεγάλα αυγά (των 70 γρ.)
  5. 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  6. 70 γρ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη
  7. 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  8. 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  9. 1/4 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  10. 1 πρέζα αλάτι
  11. 400 γρ. dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)

Εκτέλεση

1 ώρα

  1. Προθερμαίνουμε πολύ καλά τον φούρνο στους 180 °C.

  2. Εν αρχή, τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κυβάκια. Το τοποθετούμε σε ένα μικρό σκεύος (κατσαρολάκι) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά έως ότου λιώσει.

  3. Τεμαχίζουμε και την κουβερτούρα, προσθέτοντας την στο λιωμένο πλέον βούτυρο. Αναμειγνύουμε με το σύρμα να λιώσει και να ενσωματωθεί. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  4. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης μέχρι να γίνει ομογενές, να λιώσει η ζάχαρη και να αφρίσει ελαφρώς.

  5. Ρίχνουμε το σιρόπι βανίλιας και συνεχίζουμε την ομογενοποίηση.

  6. Σιγά σιγά προσθέτουμε το μείγμα κουβερτούρα-βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομογενές.

  7. Κοσκινίζουμε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το ρίχνουμε στο μείγμα αναδεύοντας με μια μαρίζ μέχρι να το απορροφήσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παρα-ανακατέψουμε, διότι θα σφίξει και θα έχει έντονη γεύση αλευριού!

  8. Σε ένα τετράγωνο ταψί διαμέτρου 20-22 cm, στρώνουμε λαδόκολλα και αδειάζουμε το τελικό μείγμα. Εάν δεν διαθέτουμε, η διαδικασία γίνεται και σε στρογγυλό ίδιας διαμέτρου.

  9. Ισιώνουμε την επιφάνεια να πάει παντού. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το καραμελωμένο ζαχαρουχο και ακουμπάμε στην επιφάνεια σε διάφορα διάσπαρτα σημεία, έτσι ώστε να πάει παντού και να χρησιμοποιηθεί όλο.

  10. Με το μαχαίρι προαιρετικά για να ενσωματωθεί καλύτερα κάνουμε κυκλικές και περιστροφικές κινήσεις για να μην διαθέτει μόνο η επιφάνεια, αλλά και στο εσωτερικό των brownies.

  11. Χτυπάμε 2-3 φορές στον πάγκο να ισιώσει καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ανάλογα την ανάλογα με το αν η ένδειξη θερμοκρασίας αντιστοιχεί με την πραγματική θερμοκρασία στο εσωτερικό που προσδίδει ο κάθε οικιακός φούρνος.

  12. Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά, κόβουμε σε 9 ίσα τετράγωνα μέρη και σερβίρουμε.

  13. Διατηρούνται για 3 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και 2 μήνες για όποιον επιθυμεί να τα τοποθετήσει στην κατάψυξη.

cookpad.com

 

 

 

Back to top button