Καστοριά

Εργατικό Κέντρο Καστοριάς: Δωρεάν και έγκυρη ενημέρωση για εργαζόμενους και συνταξιούχους σε θέματα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά (ρεπορτάζ – βίντεο)

Συνεχίζει  τη λειτουργία της η Δομή του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς (Ε.Κ.Κ), που σκοπό έχει την ενημέρωση των εργαζομένων, αλλά και των ανθρώπων που επιθυμούν να συνταξιοδοτηθούν.

Καθημερινά από τις 9:00 έως τις 13:00 παρέχεται άμεση, έγκυρη και κυρίως δωρεάν ενημέρωση από τους επιστήμονες του Ινστιτούτου Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΙΝ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε.) προς τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα (σε ορισμένες περιπτώσεις και του δημοσίου) και προς τους υποψήφιους συνταξιούχους.

https://www.youtube.com/watch?v=cY0_MU0jVE4

Ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Κ.Κ.  Σάκης Παπανδρέου θέλοντας να δώσει μια εικόνα για την εν λόγω δομή, είπε στο μικρόφωνο της εφημερίδας “Ορίζοντες” πως «Στα γραφεία μας, υπάρχει μια συνεχόμενη ροή από τους ενδιαφερόμενους. Καθημερινά δύο με τρία άτομα, έρχονται και μας αναπτύσσουν τα ερωτήματά τους».

Ο  κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης πως οι διαδικασίες που ακολουθούνται είναι ιδιαίτερα απλές  για τους ενδιαφερόμενους. Ειδικότερα ο ενδιαφερόμενος, εφόσον επισκεφτεί το Ε.Κ.Κ. θα  πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα υποβολής, η οποία αφορά ασφαλιστικά ή συνταξιοδοτικά θέματα.  Εν συνεχεία το Ε.Κ.Κ  συλλέγει όλες τις φόρμες και τις αποστέλλει στο ΙΝ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε. Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, επιστρέφονται οι απαντήσεις «Είναι ένα πρώτο βήμα για τον ενδιαφερόμενο,  έτσι ώστε να δει  και μελετήσει την  περίπτωση που τον απασχολεί. Στη συνέχεια, ανάλογα με την περίπτωση,  μπορεί  να έρθει σε επαφή με δικηγόρο ή εργατολόγο, για περεταίρω πληροφόρηση».

Για τη διευκόλυνση των διαδικασιών, ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να προσκομίσει την αναλυτική εργασιακή του πορεία και τα ένσημά του. Βέβαια, μπορεί να εξυπηρετηθεί και με μια γενική εικόνα της περίπτωσής του.

Τα πιο συχνά ερωτήματα τα οποία καλούνται να απαντήσουν οι εργατολόγοι και οι επιστήμονες του ΙΝ.Ε.-Γ.Σ.Ε.Ε. είναι πόσα ένσημα χρειάζονται για συνταξιοδότηση, σε πόσο καιρό μπορεί κάποιος να βγει στη σύνταξη, σε ποιο καθεστώς συνταξιοδότησης θα μπει ο ενδιαφερόμενος κ.α.

Τέλος ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε πως μετά το νέο  Ασφαλιστικό και εφόσον γνωστοποιηθούν και μελετηθούν όλες οι λεπτομέρειες,  το  Εργατικό Κέντρο Καστοριάς θα πραγματοποιήσει ημερίδα με εργατολόγους-ομιλητές, προς ενημέρωση του κοινού.

Χρύσα Κοσμίδου

orizontespress.gr

 

 

Back to top button