Μπανόφι πολύ γευστικό γλυκό αλλά και πολύ εύκολο
Από τον Γεώργιο Πουρναράκη
Υλικά:
Εκτέλεση:
-
Ετοιμάζετε το dulce de leche!
-
Χτυπάτε καλά στον μούλτι τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.
-
Βάζετε το βούτυρο να λιώνει σε ένα τηγανακι σε μέτρια φωτιά.
-
Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε το μπισκότο και ανακατεύετε καλά.
-
Όταν το μείγμα πάρει την μορφή ‘ βρεγμένης άμμου’, στρώνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (26cm) και με την βοήθεια ενός ποτηριού πατάτε πολύ καλά το μείγμα στην φόρμα.
-
Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να παγώσει το μπισκότο.
-
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε τα ζαχαρουχα (dulce de leche) σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε 1 πρεζα αλάτι, την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-
Βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο,ρίχνετε την καραμέλα και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
-
Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες, τις ανακατεύετε με τον χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν.
-
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.
-
Βάζετε τις μπανάνες πάνω από το γλυκό και από πάνω την σαντιγί.
-
Και είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!