Καστοριά

Καστοριά – Συνταγή: Μπανόφι

Μπανόφι πολύ γευστικό γλυκό αλλά και πολύ εύκολο

Από τον Γεώργιο Πουρναράκη

Υλικά:

Για την βάση :
300 γραμμ. Μπισκότα
100 γραμμ. Βούτυρο
Για την γέμιση :
800 γραμμ. Dulce de leche
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
Για την σαντιγί:
500 γραμμ. Κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. Ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
Για το στήσιμο:
3 μπανάνες
1,5 κ.σ. Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζετε το dulce de leche!

  2. Χτυπάτε καλά στον μούλτι τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη.

  3. Βάζετε το βούτυρο να λιώνει σε ένα τηγανακι σε μέτρια φωτιά.

  4. Όταν είναι έτοιμο ρίχνετε το μπισκότο και ανακατεύετε καλά.

  5. Όταν το μείγμα πάρει την μορφή ‘ βρεγμένης άμμου’, στρώνετε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα (26cm) και με την βοήθεια ενός ποτηριού πατάτε πολύ καλά το μείγμα στην φόρμα.

  6. Βάζετε την φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά ώστε να παγώσει το μπισκότο.

  7. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζετε τα ζαχαρουχα (dulce de leche) σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνετε 1 πρεζα αλάτι, την βανίλια και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

  8. Βγάζετε την φόρμα από το ψυγείο,ρίχνετε την καραμέλα και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.

  9. Κόβετε τις μπανάνες σε φέτες, τις ανακατεύετε με τον χυμό λεμονιού ώστε να μην μαυρίσουν.

  10. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας.

  11. Βάζετε τις μπανάνες πάνω από το γλυκό και από πάνω την σαντιγί.

  12. Και είναι έτοιμο! Καλή σας όρεξη!

Back to top button